Aftenposten: Tenåringer overnatter på muslimsk «SFO» i Drammen og Eiker

Nå vil Det islamske kultursenter bygge flere sengeplasser til barn.

Alle de fem ukedagene Aftenposten venter utenfor lokalene til det konservative trossamfunnet Det islamske kultursenter i Drammen overnatter det barn der, skriver avisen lørdag.

Også i menighetens lokaler i Oslo og Nedre Eiker våkner barn og unge på sovesal i ombygde næringsbygg, og ifølge Aftenposten vil foreningen også åpne skolefritidsordning med seks sovesaler i Groruddalen, og et stort menighetssenter med overnatting i Drammen.

Både Drammens Tidende og Dagsavisen Fremtiden har tidligere skrevet om praksis med overnatting i lokalene, men så sent som i mai i år avviste utdanningsdirektør Lillian Eilertsen overfor Dagsavisen Fremtiden at dette var et problem.

- Vi fanget opp rykter om at noen barn overnattet i moskeen, og dette ville vi undersøke nærmere. Det ble innkalt til et bredt dialogmøte mellom de ulike trossamfunnene og kommunen. De ga oss innsyn og informasjon, og det viste seg at enkelte barn hadde benyttet seg av muligheten til å overnatte, etter å ha deltatt på Det Islamske Kultursenterets SFO-tilbud. Noen hadde behov for leksehjelp de ikke kunne få hjemme, eller tilbrakte tid der på grunn av andre problematiske forhold i hjemmet. Uansett var det ikke grunn til å gå videre med noen bekymringssak overfor trossamfunnet, sa Eilertsen da.

Hun framholdt også at kommunen i etterkant av oppslag i LO-magasinet Fontene og lokalmedier i 2016 hadde etablert et godt system for å fange opp bekymringsverdige forhold.

I artikkelen i Aftenposten sier en anonym "kommunetopp" i Drammen at kommunen etter dialogen i 2016 ble hensatt til å behandle enkeltsaker, ikke hele praksisen, og sammenligner det å få bukt med alt med å "spikre gelé på veggen".

LES OGSÅ: Ingen drammensrektorer vet hvor mange av deres elever som går på muslimsk SFO