53 personer i karantene etter utbrudd på sykehjem

Tre personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte.

To av dem som har fått påvist smitte er helsearbeidere som er blitt testet i forbindelse med utvidet testing knyttet til Losjeplassen bo- og servicesenter, melder Drammen kommune i en pressemelding.

Den utvidete testingen ble satt i gang etter at det ble rapportert om en smittet medarbeider der sist mandag. Det er to institusjoner som berøres av smittetilfellene; Losjeplassen bo- og servicesenter og Drammen helsehus.

Ikke påvist smitte hos beboerne

Ved Losjeplassen er 36 beboere og fem ansatte satt i karantene. Ved Drammen helsehus er ti pasienter og to medarbeidere satt i karantene.

Samtlige beboere og ansatte skal testes for koronavirus i løpet av dagen.

Det er så langt ikke påvist smitte hos noen av beboerne ved Losjeplassen eller pasientene ved helsehuset.

– Vi forsterker hygienetiltakene ytterligere og gjør det vi kan for å forhindre at smitten sprer seg på sykehjemmene. De som bor på sykehjemmene og helsehuset er sårbare personer, og i Drammen kommune følger vi alle anbefalinger fra nasjonale myndigheter i håndteringen av koronapandemien, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Ingen symtomer

Ifølge kommuneoverlegen er det ikke påvist noen sikker smittevei for disse to helsemedarbeiderne, og de to skal heller ikke ha vist noen tegn til sykdom før de fikk påvist smitten.

Den tredje som nå har fått påvist koronasmitte, er nærkontakt av tidligere kjent smittetilfelle i Drammen kommune.

Siden begynnelsen av mars har 321 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte.