52 nye smittede i Drammen - mange på skolene

Flere nye smittede på skolene, ifølge kommunen.

52 nye personer har fått påvist smitte i Drammen i løpet av det siste døgnet, opplyser kommunen i en pressemelding. Åtte av dem har ukjent smittevei, og for to undersøkes smitteveien fortsatt.

Nye tilfeller på skolene

Det er nye smittetilfeller ved flere av kommunens skoler det siste døgnet, i tillegg til en videregående skole.

Til sammen åtte skoler har i løpet av det siste døgnet hatt smittetilfeller som medfører karantene for både elever og ansatte.

Det gjelder Åskollen skole, Galterud skole, Kiøsterud skole, Stenseth skole, Rødskog skole, Marienlyst skole, Gulskogen skole og Åssiden videregående skole.

Tre barnehager er også berørt av nye smittetilfeller - Teknabarnehagen Tellus, Strømsø barnehage og Dalegårsveien barnehage.

Smitte på sykehjem

To nye beboere på  Åskollen bo- og servicesenter har testet positivt. Dermed er det nå fem smittede beboere ved sykehjemmet.

To ansatte ved Ekko bingo i Drammen har også fått påvist smitte, og en av dem har vært på jobb 4.og 7. november, innenfor den perioden der man kan være smittsom.

De som har vært innom bingoen i dagene fra og med 4. til og med 7. november bør være oppmerksomme på om de utvikler luftveissymptomer og teste seg for koronavirus dersom de merker symptomer, er oppfordringen fra kommunen.

Siden begynnelsen av mars har til sammen 938 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte.