Fremtiden

Eliteseriehåpet lever for Mjøndalen tross tap: – Vi hadde muligheten

Mjøndalen tapte 0-2 mot Vålerenga i Eliteserien søndag. Håpet om videre spill i toppdivisjonen lever likevel for de brunkledde.

For etter at Stabæk tapte, og Brann reddet uavgjort på overtid, lever alt til siste spark på ballen.

Mjøndalen er avhengige av å slå tabelltopp Bodø/Glimt i siste serierunde, samt at Stabæk taper sin kamp mot Odd. Brann har dårligere målforskjell enn MIF, men kan likevel smette forbi.

– Vi taper som man ofte gjør når man ikke scorer mål. Vi burde ikke forvente å skape særlig mer enn det vi gjør. I dag hadde vi muligheten. Vi kunne vunnet i dag, sa Vegard Hansen til Discovery.

Brann reddet poeng borte mot Bodø/Glimt på overtid. Den meldingen likte ikke Hansen.

– Jeg synes ikke det var så gode nyheter. Om Brann hadde tapt, hadde Glimt vært seriemestere når de kom til oss. Nå holder det for Brann å slå Sarpsborg, så er de foran oss.

Honnør

Søndagens oppgjør ble avgjort av en scoring fra Fredrik Oldrup Jensen etter en drøy time. Henrik Udahl doblet VIF-ledelsen ti minutter før slutt.

– All honnør til Mjøndalen som kommer hit og spiller ball og prøver. Jeg ble litt overrasket over hvor offensive de var, sa Udahl.

Da hadde Mjøndalen presset lenge og kommet til flere gode sjanser. De klarte imidlertid ikke å komme tilbake i kampen.

De har bedre målforskjell enn Stabæk og hadde med seier mot Vålerenga i praksis hatt alt i sine egne hender i siste runde. Slik ble det likevel ikke.

Vålerenga møter Kristiansund i siste serierunde.

Sjanser

Det var ikke overraskende vertene Vålerenga som tok føringen i kampen. De hadde ballen mye i åpningen, men uten å skape de aller største farlighetene. Etter elleve minutter var det de nedrykkstruede gjestene som var nære.

Joackim Olsen Solberg fant Benjamin Stokke foran mål. Han trengte omtrent kun å få ballen på mål for å score, men på merkelig vis endte ballen rett på Mathias Dyngeland i VIF-buret.

Ti minutter senere var gjesten igjen farlige. Isaac Twum tvang Dyngeland ut i strekk.

Nære igjen

I andre omgang var det Mjøndalen som fortsatte å produsere farlighetene. Lars Olden Larsen fant Syver Eriksen som var nære å sende de brunkledde i ledelsen.

I andre omgang var det de blåkledde vertene som tok føringen. Oldrup Jensen sto på bakerste stolpe og headet inn 1-0.

Ti minutter før slutt sikret Udahl seieren da Osame Sahraoui spilte ham gjennom. Han var iskald og sendte ballen i mål.

---

Eliteserien, runde 29

Vålerenga – Mjøndalen 2-0 (0-0)

Intility Arena,

Mål: 1-0 Fredrik Oldrup Jensen (66), 2-0 Henrik Udahl (79).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Isaac Twum, Mjøndalen.

Vålerenga (4-3-3): Mathias Dyngeland – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen (Magnus Riisnæs fra 89.), Odin Thiago Holm (Tobias Christensen fra 62.) – Amor Layouni (Nicolaj Thomsen fra 89.), Seedy Jatta (Henrik Udahl fra 45.), Osame Sahraoui.

Mjøndalen (4-3-3): Idar Nordby Lysgård – Syver Skaar Eriksen (Ole Amund Sveen fra 88.), Markus Nakkim, Nikolas Walstad, Joackim Olsen Solberg – Stian Aasmundsen (Erik Stavås Skistad fra 79.), Christian Gauseth (Kent Håvard Eriksen fra 71.), Isaac Twum – Lars Olden Larsen, Benjamin Stokke (Fredrik Brustad fra 71.), Martin Rønning Ovenstad (Albin Sporrong fra 88.).

Fotball Eliteserien menn søndag, 29. runde:

Bodø/Glimt – Brann 2-2 (1-0), Molde – Lillestrøm 3-3 (0-1), Sandefjord – Kristiansund 3-2 (3-0), Sarpsborg – Tromsø 0-1 (0-1), Stabæk – Rosenborg 1-3 (0-0), Strømsgodset – Haugesund 0-0, Viking – Odd 3-1 (1-1), Vålerenga – Mjøndalen 2-0 (0-0).