Fremtiden

Kjøp lodd og vinn et korps til 17. mai – Vi går bort fra fruktkurven

Er du en av dem som er redd du vil savne korpsmusikk 17. mai? Nå kan du faktisk få et helt korps utenfor stuevinduet ditt, om du er rask med å kjøpe lodd.

Igjen er det klart for en annerledes 17. mai. Koronapandemien har ført med seg en rekke nye restriksjoner og flere har tenkt kreativt for å finne andre løsninger, blant dem er korpset Hennummusikken i Lier.

Få en privat opplevelse

– Vi tenkte at det var på tide å gå bort fra fruktkurven og heller selge oss ut, sier styremedlem i Hennummusikken, Hanne Eikå Bergill.

Det var i fjor korpset kom med ideen om å dele ut en opplevelse med korpset til en av de heldige som bor i Lier.

– I fjor var dette en suksess, derfor viderefører vi det igjen i år, sier hun og håper de kan være med og skape glede for noen på 17. mai i år også.

Hvis du vinner er det du som bestemmer hvor korpset skal spille, dette kan for eksempel være utenfor et eldresenter om man ønsker det.

Hun som vant i fjor ønsket at korpset spilte utenfor huset hennes i Roseveien på Tranby.

– I fjor var det jo ikke så strenge restriksjoner, så hun hadde et lite selskap hjemme hos seg. Både hun og vi storkoste oss denne dagen, forteller Bergill.

Spiller på 17. mai

Det er flere av korpsene i drammensområdet som har sagt at de ikke kan spille på 17. mai i år på grunn av strenge restriksjoner som har vært ved koronapandemien, som igjen har ført til at de ikke har fått øvd på samme måte som før.

– Vi spiller på 17. mai i år, men naturligvis kan vi ikke si hvor dette blir på grunn av restriksjonene, forteller hun.

Korpset har hatt digitale øvelser og Bergill sier at det har fungert veldig bra for dem.

– Selv om det blir en avansert karaoke, sier hun og ler.

Ifølge henne har korpset klart å holde motivasjonen oppe, og fra 50 medlemmer har rundt 35 dukket opp på øving i det siste.

– Det betyr jo at flere er klare for å komme seg ut og spille på 17. mai nå, sier hun.

I tillegg til det vil korpset sende direkte på deres Facebook-side på 17. mai.

De har også blitt valgt ut av Norges Musikkorps Forbund (NMF) til å delta på deres sendinger på Facebook.

– Om noen vil synge «Ja, vi elsker” klokka 12:00 på 17. mai, akkompagnert av et helt korps så bør man benytte anledningen til å kjøpe lodd snarest, oppfordrer Bergill til.