Fremtiden

Mann dømt til 17 års fengsel for drap i Øvre Eiker

Mannen som ble tiltalt etter at Borgar Giil Andresen ble drept i Hokksund lille julaften i 2019, er dømt til 17 års fengsel i Kongsberg og Eiker tingrett.

Dommen ble avsagt tirsdag.

Borgar Giil Andresen (74) ble skutt og drept på lille julaften i 2019. En mann i 60-årene, som var slektning av Borgar Giil Andresens enke, har stått tiltalt for drapet, men nektet straffskyld.

I retten ble mannen ikke trodd, og retten fant ingen formildende omstendigheter, skriver Drammens Tidende , som omtalte dommen først.

Sentralt i rettssaken sto en film fra et overvåkningskamera, som viste en person som skjøt og drepte Andresen på åpen gate i Hokksund sentrum.

Retten mente at likheten mellom tiltaltes klær på den aktuelle dagen, samt bilen drapsmannen kjørte bort fra stedet, talte i retning av at det var tiltalte på filmen.

De festet heller ingen lit til tiltaltes forklaring om hvor han har den aktuelle kvelden, og syntes det var påfallende at mannen hadde en detaljert beskrivelse av hva han gjorde tidligere på dagen, men ikke kunne gjøre rede for hvor han var under tidsrommet for drapet.

I forkant av drapet skal det ifølge Drammens Tidende ha funnet sted en familiekonflikt rundt vergemålet til en dement slektning av den tiltalte og Andresens enke.