Fremtiden

Phong starter unikt sushikonsept i Norge

Sushigründer Phong Cao fra Drammen vil gjøre det mulig å handle fersk sushi i dagligvarebutikker.

Phong Cao dagligleder i Baeng-Asian Kitchen.

Ideen om å starte det nye konseptet uSea Sushi kom før koronaviruset rammet oss i fjor.

– Et vanlig spørsmål vi får fra kunder, er jo hvor lang tid det skal ta til maten er ferdig. Vi svarer høflig ti til femten minutter. Da velger mange av våre kunder å handle matvarer mens de venter på maten, forteller Phong Cao, daglig leder i Baeng Asian Kitchen.

Den lille korrespondansen som skjer daglig mellom kundene og de som jobber i restauranten begynte å surre i hodet hans.

– Vi kommer til å ha et utsalgssted inne i dagligvarebutikker, og lager sushi til kundene mens de handler. Dette kommer til å gjøre hverdagen lettere for kundene, forteller han.

Ideen var enkel, men vanskelig å få til, skjønte han fort. Derfor har Phong Cao jobbet med prosjektet i rundt et år. Nå ser det ut som at det kan bli en realitet. Han har vært i kontakt med flere aktuelle dagligvarebutikker, og har fått positive tilbakemeldinger. Om noen av butikkene er i Drammen, og om noen kontrakter er i boks, vil han foreløpig ikke gå ut med.

Hvor og når ønsker han ikke å si noe om ennå, men legger til at mye går den riktige vei.

– Målet er å åpne rundt 20 uSea Sushi i hele landet løpet av noen få år. Derfor er jeg på jakt etter flere profesjonelle samarbeidspartnere, sier han.

Slik kan en uSea Sushi utsalgsted se ut inne i dagligvarebutikker.

Kan hjelpe folk med å starte på nytt

Koronapandemien har rammet serveringsbransjen hardt. Flere nedstengninger gjør at mange sliter med å få det til å gå rundt.

Cao håper at hans nye konsept kan gjøre det lettere for folk i sushibransjen å åpne igjen.

Først åpner de egne uSea Sushi-avdelinger, men satser etter hvert på at dette kan bli et franchisekonsept. Og han lover at utgiftene til å starte opp vil være veldig små i forhold til å åpne en avhenig sushirestaurant.

– Dette vil være en fin mulighet for folk til å starte noe eget med lite kapital, sier han.

Her skal uSea Sushi Academy gi dem grunnopplæring, og det vil ikke bare holde å ta etablererprøven.

Phong Cao daglig leder ved Baeng- Asian Kitchen står bak et helt ny sushi-konsept i Norge.

Sushisalget går ned

Han har brukt et helt år på research og forteller engasjert om hvordan salget av sushi i dagligvarebutikker har gått ned. Dette ønsker han å gjøre noe med. Ifølge Cao kan det forklares med at nordmenn har blitt mer kvalitetsbevisste når det gjelder sushi.

– Det er ikke den beste sushien du finner i dagligvarebutikkene. Vi skal tilby restaurantkvalitet, sier han.

Åpnet opp i Drammen

Det er ikke lenge siden Cao bestemte seg for å satse i Drammen. Baeng- Asian Kitchen åpnet sine dører i Engene på Bragernes side i Drammen i desember.

– Det har jo vært en berg- og dalbane for oss i disse koronatider, sier han.

Tross strenge smitteverntiltak som har preget oss, har Baeng – Asia Kitchen gjort det veldig bra, ifølge eieren.

– På tre måneder har vi fått over 1.700 følgere på Facebook, mens de andre konkurrentene våre ligger på rundt 250 til 400 følgere og har vært i drift mye lengre enn oss, sier han fornøyd og legger til at uSea Sushi kommer til å ha samme kvalitet.

Phong Cao dagligleder i Baeng- Asian Kitchen forteller ta mange i sushibransjen sliter nå i koronapandemien.