Fremtiden

Og vipps, der var den elendige veien til skiløypene i orden!

– Skisporene fra MIF-hytta holder World Cup-standard, mens veien inn dit minner om Rally Dakar, sa Trond Iversen, tidligere verdenscupvinneren i sprint, i går. Nå kan brukerne av sporene glede seg til helga – fredag skjedde det gledelige ting med veien.

Av Harald Reitan

Torsdag skrev Dagsavisen Fremtiden om veien til MIF-hytta i Mjøndalen, som aldri har vært så ille som i år - den var knapt framkommelig med vanlig bil.

Naturetaten i Drammen kommune ønsker på lengre sikt å overta ansvaret for denne private veien hvis de får en bra avtale med grunneierne, men det kan komme til å ta tid.

Men med gode skiløyper fra innerst i veien, og en påske som brått nærmer seg, kunne ikke kommunen yte litt førstehjelp til veien? spurte vi.

Hullene i Vikseterveien er så mange og så dype at det er umulig å kjøre rundt dem.
Foto: Harald Reitan

Etterlengtet planert vei

Nødgrusen kom fredag morgen. Veihøvelen overtok, og fredag ettermiddag ble den kilometerlange veistubben fra Hagatjernveien og inn til MIF-hytta planert.

– Vi blir nok ikke helt ferdig i dag, sier Frode Vestgarden, virksomhetsleder, samferdsel, vei og park i Drammen kommune, - men vi fortsetter mandag.

Med den grundige prepareringa av løypene som er gjort i hele vinter, vil de trolig være brukbare helt til påske, sier flere i miljøet som har greie på slikt. Derfor betyr det mye for mange at de nå kan kjøre inn til parkeringsplassen ved MIF-hytta uten å risikere å ødelegge bilen.

– Blir det World Cup-standard på veien også nå, slik skiløypene sies å være?

– Det blir i alle fall bra, og det holder ei stund – kanskje så lenge det er skiføre, sier fagarbeider og maskinfører i Drammen kommune, Lars Halsten.

– Nå kan folk kjøre trygt her så lenge skiføret varer, sier maskinfører Lars Halsten.

Kunne vært unngått

Halsten påpeker at veien bærer preg av dårlig vedlikehold. Med litt oftere påfyll av toppmasse, og høvling så vannet renner av veien, kunne man ha unngått at kjørbarheten omtrent ikke var der.

– Når det blir dumper i veien, og folk kjører fort, går det ikke lange tida før massen spruter ut av pyttene, og det blir som det ble. Nå er det fremdeles tele i bakken, så arbeidet vi har gjort i dag, vil vare ei stund, men så blir det nok nytt behov for ny grusing og ny høvling ganske fort.

– Hva er største utfordringa med å få veien fin nå?

– Biltrafikken! Ganske få biler nå, for folk har nok holdt seg litt unna i det siste, men det er så få møteplasser. Men nå kan vi ønske skiløperne velkommen denne helga, og så lenge det er skiføre, til å kjøre trygt, sier Lars Halsten.

World Cup-standard, ikke bare på løypene, men også på bilveien inn til dem.





Mer fra Dagsavisen