Annonse
Bredde: Raymond Kvisvik vet det meste om fotballen i Østfold.

Vil vise fram bredden i Norge

En gang var Moss et topplag. Søndag representerer de breddefotballen når hjemmekampen mot Østsiden vises på tv.

Annonse
Fredrikstad24

Da tv-selskapet Discovery overtok rettighetene til norsk fotball, ønsket de å innføre en såkalt «supersøndag». Foran kveldens antatte storkamp, ønsker de et ekte lokaloppgjør som viser breddefotballen i Norge.

Først ut er oppgjøret Moss - Østsiden som spilles søndag ettermiddag med tv-produksjon. Vi befinner oss altså i 3. divisjon, der det tidligere topplaget Moss faktisk nå befinner seg.

- Supersøndag kommer alltid til å bli innledet med en breddekamp, hvor vi viser en utvalgt match fra 3.-8. divisjon. Vi har brukt mye tid på å finne ut hvilke oppgjør vi skal gå for, og Moss-Østsiden fra 3. divisjon avdeling 1 er en perfekt start. En kamp der stor prestisje står på spill, lokalmiljøets følelser rundt lagene er like sterke som det vi ser lengre opp i divisjonssystemet, og fotballen har lange og sterke tradisjoner, sier sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks, Jan-Erik Aalbu.

Selv har han spilt mot Moss den gang han var back i Vålerenga. Men da høyere opp i divisjonene.

Gjest under søndagens sending er en veteran som kjenner Østfold-fotballen godt, Raymond Kvisvik, den tidligere Moss- og Fredrikstad-spillleren.

Han håper Moss på sikt kan komme seg opp på gammelt nivå igjen, men det vil ta tid.

Kvisvik har også koblinger til søndagens hovedkamp i runden, Rosenborg - Brann fra Lerkendal. Greåker-mannen hadde en høy stjerne blant fansen da han spilte for bergenserne fra 1998 til 2002 og i perioden 2003-2005.

Annonse