Annonse
FAR TILTALT FOR VOLDTEKT: En mann i 40-årene må i september forsvare seg mot anklagene om at han skal ha voldtatt sin egen datter. Saken går i Fredrikstad tingrett.

Tiltalt for å ha voldtatt sin egen datter

Mannen i 40-årene, som siden i fjor høst har sittet varetektsfengslet for voldtekt av sin datter i familiens bolig i Fredrikstad, er nå tiltalt for voldtekt og incest.

Annonse
Fredrikstad24

Politiet kunne i oktober legge håndfaste bevis på bordet. DNA-prøvene av både offeret og den nå tiltalte i saken, ga funn av kvinnens DNA på farens intime kroppsdeler og undertøy. Ifølge tiltalen, som nå er utferdiget av Oslo statsadvokatembeter, gjennomførte faren en fullbyrdet voldtekt av sin datter i starten av 20-årene 7. september i fjor. Det skal ha skjedd gjennom bruk av fysisk tvang samt at datteren skal ha vært livredd for å motsette seg handlingene fysisk - av frykt for hva faren da kunne finne på.

Bakgrunn: Far skal ha straffet datter med voldtekt

Avviste DNA-funn

Både far og datter har ikke-vestlig bakgrunn. Fredrikstad24 har tidligere skrevet at faren skal ha sett på voldtekten som straff for at datteren levde for vestlig etter hans smak. Det forklarte datteren selv i avhør. Faren på sin side hevdet at det hele var iscenesatt av datteren, og nektet straffskyld. Han avviste sågar DNA-bevisene.

- Han har erkjent å ha sittet på fornærmedes seng, og forklarer således politiets funn med indirekte kontakt. Det er for oss en hypotetisk forklaring, uttalte politiadvokat Anette Sogn til Fredrikstad24 den gang.

Tiltalen omfatter både fullbyrdet voldtekt, med en øvre strafferamme på 15 år, og incest.

Fornærmede og tiltalte skal ha vært alene i huset da voldtekten skjedde, har politiadvokat Sogn tidligere opplyst. Fornærmede flyktet i etterkant ut av huset, hvor hun kom i kontakt med to postbud, som straks valgte å slå alarm til politiet. Ordensmakten var kort tid senere på adressen og pågrep faren.

Frykt for kvinnens liv

Politiet har avhørt flere yngre søsken av den fornærmede kvinnen og hun har også selv avgitt forklaring. Politiet mener voldtekten «bærer preg av å være en fars avstraffelse for at datteren lever for vestlig. De skal ha kranglet i forkant av hendelsen. Faren skal ha vært sint fordi datteren ikke fulgte hans levesett.

Saken fikk store følger for fornærmede, som i fjor høst ble tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling med frykt for at hun kunne være i stand til å ta sitt eget liv.

Straffesaken skal opp for Fredrikstad tingrett 14. september i år. Statsadvokaten i Oslo er påtalemyndighet.

Annonse