Annonse
Anett Andersen.

Skal stole mer på seg selv

NAVN I NYHETENE: Anett Andersen (21), bakspiller for Fredrikstad BKs damelag som er nyopprykket til eliteserien i håndball. Serieåpner borte mot seriemester de siste 13 sesongene, Larvik HK, på søndag.

Annonse
Fredrikstad24

Fredrikstad BK er tilbake i eliteserien, ser du fram til seriestart i helgen?

– Selvfølgelig, det blir deilig å komme ordentlig i gang igjen. Oppkjøringen har gått fint, men det blir noe annet å spille tellende kamper igjen.

Dere får en tøff start borte mot Larvik, hvordan ser du på det?

– Jeg tror faktisk det kan være en fordel for oss. Det blir fint å starte med en kamp der vi ikke er favoritter, for da kan vi slippe oss mer løs enn hvis vi hadde møtt et lag vi helst skal slå.

Hva er slagplanen for å gjøre det vanskeligst mulig for de regjerende seriemestrene?

– Det blir viktig å stå godt i forsvar og stoppe kontringene de pleier å være gode på. Klarer vi å gjennomføre en bra kamp så får resultatet bli som det blir. Men Larvik har et ganske nytt lag, så vi håper og tror at vi skal gi dem god motstand.

Hva er målsettingen for FBK i årets sesong?

– Først og fremst er det viktig å beholde plassen, sånn er det alltid når man er et nyopprykket lag. Klarer vi det, så håper vi også å unngå nedrykkskvalifisering. Det hadde vært greit å slippe det.

Både eksperter og trenere for de andre eliteserielagene mener dere har en god sjanse til å overleve, hvorfor mener du dere er gode nok til det?

– Vi er et lag med mange unge og sultne lokale jenter, og har hatt en god sesongoppkjøring. Vi har også en bredere stall enn vi hadde i fjor.

Hva er ambisjonene på egne vegne?

– Jeg ønsker hele tida å utvikle meg som spiller, både i angrep og forsvar. Og så får jeg ofte beskjed av treneren om å bli flinkere til å ta egne sjanser, så jeg skal jobbe litt med det.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det tror jeg må være «Jeg er Zlatan», boka til Zlatan Ibrahimovic. Jeg syns han har en kul holdning, og kan lære mye av mentaliteten hans.

Hva gjør deg lykkelig?

– At jeg har en fin familie, kjæreste og gode venner rundt meg.

Hvem var din barndomshelt?

– Storesøsteren min. Jeg har alltid sett opp til henne, og siden hun er en del eldre enn meg har hun vært en slags ekstra mor i tillegg til mamma.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg ikke helt stoler på meg selv. Jeg nøler, analyserer og overtenker litt for mye, både på og utenfor håndballbanen. Der må jeg skjerpe meg litt.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da ligger jeg rett ut på sofaen og spiser is.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Likeverd. At alle mennesker er like mye verdt uansett seksuell legning, hudfarge eller andre ting. Det syns jeg er viktig.

Er det noe du angrer på?

– Det er det helt sikkert, men jeg kommer ikke på noe spesielt.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Kjæresten min, Markus. Vi har det veldig morsomt sammen, og han er flink til å få meg til å le.

Annonse