Annonse
FRANSKE FØLELSER: For Kent Klaunes (33) og søsteren er det kun franske biler som gjelder, og mellom seg har de elleve biler fra trikolorens land. Nå selger de unna for å frigjøre plass i garasjen og oppkjørselen til moren deres.

Nostalgi på billigsalg

For under 5.000 kroner og litt mekanisk egeninnsats, kan du sikre deg en gammel fransk favoritt.

Annonse
Fredrikstad24

– Denne har litt over fem år igjen til den blir veteran, så håpet er jo at det kan trigge interesse hos noen, sier Kent Klaunes om Peugeot 405-en han selger for lillesøster.

Den franske bilen ble produsert mellom 1988 og 1997, og Klaunes forteller at den var et ganske vanlig syn på norske veier for noen år tilbake.

– Det er ikke så lenge siden dette var en ganske populær bil, så jeg vil tro det er en del som har et forhold til 405-en, sier han.

Bilen selges for 4.569 kroner, og er for øyeblikket den billigste å oppdrive i Østfold gjennom Finn.no. Og tross den beskjedne prisen, starter bilen fortsatt, selv om det krever litt jobb for å få den EU-godkjent.

– Det må nok byttes noen bakbremser i tillegg til eksosanlegget, men man kommer langt med litt egeninnsats, sier bilentusiasten.

«Frankobil»

Peugeoten er for øvrig ikke den eneste franske bilen 33-åringen med familie har registrert i sitt navn.

– Jeg har vel åtte biler selv, og søsteren min har tre. Bilinteressen har vel vært der fra jeg var liten, men det var først da jeg kjøpte min første egne bil som 16-åring at det tok av, forteller Klaunes.

Jomfrubilen, en Renault 16, har han fremdeles. Og drømmen er å sette den i stand igjen.

– Totalt har jeg fem Renault 16, men har hatt sju på det meste. Det er vanskelig å gi slipp på dem, og jeg er nok bedre til å kjøpe enn å selge, sier Klaunes.

Garasjen til mor

Han har likevel klart å selge unna noe av bilparken sin, og er åpen for å selge flere dersom tilbudene er gode nok – til glede for moren hans.

– Hun er nok fornøyd med å få tilbake garasjen sin for første gang siden 2000, smiler Klaunes.

For ham er det kun franske biler som gjelder, og til neste år planlegger han et lite stunt i favorittbilenes hjemland.

– Jeg og noen kamerater fra Renault-klubben har lyst til å reise ned til Frankrike, kjøpe oss hver vår gamle bil og kjøre rundt i Europa med dem. Forhåpentligvis kommer vi oss hele veien tilbake til Norge med dem, forteller han.

Vrakpris

Nå håper han at den noe tilårskomne Peugeoten kan vekke franske følelser hos en ny bilentusiast. Det er også noe av grunnen til at han og søsteren ønsker å selge bilen framfor å vrake den.

– Det hadde jo vært artig om den som kjøper setter bilen i stand, og at vedkommende får den samme forkjærligheten for franske biler som jeg har.

For dem som liker å mekke litt på egen hånd, og som har lyst til å gjøre et bilkupp på tampen av sommeren, kan det nevnes at det ligger et relativt bredt utvalg til under 10.000 kroner hvis man tråler nettet.

Annonse