Annonse
Fra venstre: Knut Arne Marcussen fra Nissan, eier av Leaf nr. 30 000 i Norge: Ann Cathrine Bjerring Pedersen og Freddy Pedersen fra Rolvsøy og første eier av Leaf i Norge: Jens Kristian Kirkebø fra Torp.

Nissan med elektrisk milepæl

Nissan har solgt 30.000 Leaf-biler i Norge og både den første og den siste ble solgt til Fredrikstad.

Annonse
Fredrikstad24

Brennes Auto i Sarpsborg står bak salget av både den første Nissan Leaf og den siste. Begge bilene ble solgt til Fredrikstad.

I dag feiret Nissan eieren av LEAF nr. 30 000, samtidig som den aller første kjøperen av Nissan LEAF i Norge fortalte om sine erfaringer med LEAF ‘en. Jens Kristian Kirkebø fra Torp kjører fortsatt rundt i den, og har ikke angret på kjøpet.

Også ZERO bidro ved overrekkelsen av bil nr. 30 000 som kjøpt av Ann Cathrine Bjerring Pedersen og Freddy Pedersen fra Rolvsøy.

– Nissan Leaf var den første elbilen som matchet bilene folk flest kjører rundt i. Når vi nå markerer at 30 000 av verdens mest solgte elbil ruller på norske veier, feirer vi også revolusjonen denne bilen har vært med på å skape, sier Kari Asheim, fagansvarlig transport i ZERO.

I mai 2017 ble Nissan LEAF nummer 30.000 solgt i Norge. Det betyr at nesten hver tredje elbil på norske veier er en Nissan LEAF. Siden den kom på markedet i 2011, har Nissan LEAF vært en av storselgerne innen elbilsegmentet.

 

 

Annonse