Annonse
Glemmen videregående skole er en av arbeidsplassene der det vil bli innført parkeringsavgift fra 2018.

Nå blir det p-avgift ved sentrumsskolene

Fylkesutvalget i Østfold vedtok i dag å innføre p-avgift ved alle sentrumsnære offentlige og kommunale arbeidsplasser i Nedre Glomma. Dette berører blant annet flere av de videregående skolene.

Annonse
Fredrikstad24

– Dette er en del av arbeidet med Bypakke Nedre Glomma. For å få belønningsmidler har partene i samarbeidet – Fredrikstad, Sarpsborg og fylkeskommunen – forpliktet seg til å innfri noen krav fra samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, og dette er ett av dem, sier fylkesvaraordfører Siv Jacobsen (Ap).

Vedtaket innebærer altså at alle kommunale og offentlige arbeidsplasser i sentrumsområdene i Sarpsborg og Fredrikstad skal innføre parkeringsavgift fra og med 2018.

– Urimelig

I forkant av vedtaket har både elever og lærere ved Glemmen videregående skole uttalt seg kritisk til at det skal innføres p-avgift ved skolen.

– Skoleelever som må kjøre selv for å komme seg til og fra skolen vil bli rammet urimelig hardt av en slik parkeringsavgift. Det kommer til å koste langt mer enn de fleste elever har råd til, sa elev Henrik Østlie (24) til Fredriksstad Blad tidligere i måneden.

Fylkesvaraordføreren forstår reaksjonene, og innrømmer at det må gjøres andre grep for å sukre pillen.

– Vi må ta en runde på hvilke gulrøtter som kan virke i denne sammenhengen. Ved fylkeshuset har vi oppfordret til samkjøring slik at folk kan dele på parkeringsavgiftene, og det er ett mulig tiltak. Det handler om å få hverdagen til hver enkelt til å gå opp, sier hun.

Satser på kollektivt

Hun er også rask med å påpeke at vedtaket om p-avgift kun vil gjelde virksomheter som holder til sentrumsnært, og at skoler som Kalnes og Greåker ikke vil bli berørt av tiltaket.

– Så håper vi også å kunne utvikle et godt nok kollektivtilbud i regionen til at færre ser seg nødt til å bruke bilen til og fra jobb eller skole, sier Jacobsen.

Annonse