Kongstenbadet på stø kurs mot besøksrekord

Mens badevaktene på Kongsten vasser i gjester, får andre attraksjoner i Østfold et lite solstikk av den glødende 2018-sommeren.

– Iblant lurer jeg på hvorfor folk velger å ligge her de dagene det er glovarmt og vindstille, og ikke heller gjør ting i skyggen eller innendørs. Men jeg er veldig glad for det, stråler daglig leder Glenn Andersen ved Kongstenbadet.

Ved det utendørs badeanlegget i Fredrikstad styres det mot en solid besøksrekord i sommer.

– Tirsdag hadde vi 1.506 mennesker inne, og i løpet av de to årene med nytt billettsystem er det bestenotering. Vi ligger 7-8.000 foran skjema, fortsetter Andersen.

Gamle og nye

I fjor var 40.000 innom utebassengene på Kongsten, og årets gjestemål er satt til 42.000.

– Vi har stor tro på at vi når det. Hvert år har vært bedre enn det forrige, og vi er også veldig heldige som har mange gjengangere, sier badesjefen.

Men årets sommer har også lokket til seg nye gjester.

– Jeg er her med nevøen og niesen mi som er litt større, og da dro vi hit. Det hjelper at det er fint vær, fastslår Morten Eliassen, som også har med seg datteren Astrid.

Noen andre av de store attraksjonene i fylket har de ikke rukket over.

– Det har vært stranda, og det er litt begrenset hva annet vi har hatt tid til også, fortsetter Eliassen.

Les også: Blodrøde kinotall i sommervarmen

– Konkurrerer med sola

At østfoldinger og tilreisende har prioritert badeliv – og aller helst i friluft – i sommervarmen har også andre attraksjoner i fylket merket seg.

– Besøkstallene er litt lavere enn normalt, men med tanke på været er vi fornøyde. Det er overraskende mange gjester på hotellet, noe som redder oss litt også, forteller Ota Kapoun ved Superland/Badeland på Quality Hotel i Sarpsborg.

– Vi har alltid vært en veldig væravhengig attraksjon med sola som største konkurrent. I fjor, da sommeren ikke var fullt så bra, hadde vi et høyere besøk enn vanlig, supplerer markedskoordinator Ramona Lunde ved naboattraksjonen Inspiria Science Center.

Hun lar seg ikke skremme av at folk velger andre aktiviteter når sola steker.

– Året sett under ett ligger vi omtrent likt med i fjor, sier Lunde.

Les også: Vil fostre opp sykkelglade barn

Variabelt

Heller ikke ved klatreparken Klatring på grensen i Halden går det mot ny rekord i år.

– Jeg tror ikke dette er den beste sommeren for vår type aktivitet, selv om det er veldig deilig her inne i skogen der det blåser en liten bris, og man ikke er eksponert for sola hele tida, sier daglig leder Randi Aune.

Og selv om Kongstenbadet synes å være i en særposisjon i 2018, innrømmer Glenn Andersen at også deres besøkstall er i værgudenes hender.

– Så fort det er litt overskyet er folk nærmest fraværende, sier han, og legger til at det faktisk kan være en fordel.

– En perfekt sommer for oss er selvfølgelig at det er veldig mye mennesker innom, men samtidig sliter det på personalet. At de får noen dager der det ikke koker fra åpning til stengetid må jeg også si er bra, slutter han.