Annonse
Remi Graarud.

JokR klar med ny låt

NAVN I NYHETENE: Remi Graarud (32), rapartist fra Fredrikstad, kjent under artistnavnet JokR og klar med den nye låta "Maske".

Annonse
Fredrikstad24

Av Paul Norberg

Skiller «Maske» seg spesielt fra dine øvrige produksjoner?

– Ja, det vil jeg si. Tidligere var det mest rockelåter, men nå trekker jeg i retning av EDM (Electronic dance music). Målgruppen for musikken min er hovedsakelig 14–25 år, og jeg er nødt til å følge med på i hvilken musikkretning ungdommen går. Teksten på «Maske» har også bakgrunn i mye av det jeg oppfatter at ungdom er opptatt av. Der er jeg blitt inspirert av skoleungdommene på Cicignon.

Er du komfortabel med endringen i retning EDM?

– Ja, jeg synes det fungerer godt.

Skriver du sangene dine selv?

– Ja, i all hovedsak. Da får jeg best eierskap til låtene. Men står jeg fast, så spør jeg gjerne om hjelp fra folk jeg jobber sammen med.

Er det mulig å tjene penger på at sangene blir strømmet?

– Det er ikke lett å få særlig inntekter av kun å bruke digitale plattformer. Men det er den måten de fleste artister kommer ut til publikum på. CD-er er etter hvert blitt gammeldags. Vi trenger derfor spillejobber for å kunne ha inntekter av jobben vi nedlegger for å utøve musikk.

Hvor lenge har du opptrådt som rapper?

– Jeg begynte aktivt som rapper for omkring ti år siden.

Hvorfor kaller du deg JokR?

– Vi var en guttegjeng som satt på ei hytte, og forsøkte å finne et artistnavn til meg. Jeg bladde i en kortstokk, og fant ut at Joker kunne være fint. Så det brukte jeg. Men en dag møtte jeg selveste tekstforfatter og tegner Ragnar «Joker» Pedersen på gata. Han fortalte meg at Joker-navnet var opptatt. Da endret jeg til JokR.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Jeg er Zlatan». En mektig imponerende biografi av en fantastisk idrettsmann.

Hva gjør deg lykkelig?

– Samvær med kjæresten min og sønnen på åtte år. Jeg har forstått at gode forhold i familie og blant venner er viktig for å kunne prestere på andre områder i livet.

Hvem var din barndomshelt?

– Filmhelten Jim Carrey. Han er jo blant annet kjent for filmen «Masken», selv om jeg ikke tenkte på det da jeg skrev min maskelåt.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er ikke flink nok til å fullføre alt jeg planlegger. Jeg blir også unødig gretten hvis jeg ikke får morgenkaffen min.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da gyver jeg løs på alt som er usunt, som sjokolade og andre godsaker. I tillegg er jeg svak for en god flaske rødvin.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– Jeg stiller gjerne opp i en regnbuefarget dress og demonstrerer mot nynazistene i «Den nordiske motstandsbevegelsen».

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Fleksnes. Eller i hvert fall skuespiller Rolv Wesenlund. Han var en legende i norsk underholdning. Synd at han er borte.

Annonse