Annonse
Høgskolen i Østfold.

Høgskolen populært studiested: øker nesten tre ganger så mye som landsgjennomsnittet

At studentene vil studere ved mindre steder tror rektor er noe av forklaringen på hvorfor søkertallene til Høgskolen i Østfold viser en oppgang på 7,6 prosent.

Annonse
Fredrikstad24

I en pressemelding på sine nettsider skriver høgskolen at de opplever en oppgang på 7,6 prosent i antall søkere som har høgskolen som førstevalg. Til sammenlikning er økningen i snitt  2,7 prosent på landsbasis. 

– At vi øker betydelig mer enn landsgjennomsnittet, kan muligens forklares med at de som søker seg til oss, ønsker seg til et noe mindre studiested hvor det er nærhet mellom student og foreleser, sier rektor Hans Blom ved Høgskolen i Østfold i pressemeldinga. 

Tallene fra Samordna opptak viser at 3.582 søkte seg til Høgskolen i Østfold og dermed ønsker å starte i Østfold over sommeren. 

Blom sier at flesteparten av søkerne deres er fra fylket. 

– Tallene viser at vi har en sterk posisjon i Østfold, sier han. 

Se alle tallene her.

Helse- og sosialfag er det mest populære tilbudet, hvor bachelor-programmet i sykepleie på heltid har en oppgang på 36 prosent fra 2016. 

Lærerutdanningene opplever på motsatt side en nedgang. Beslutningen om at grunnskolelærerutdanninga skal være på 5 år, samt at kravet til matte-karakteren er blitt strengere, ga på forhånd usikkerhet, skriver skolen. 

Nå viser tallene at det har vært en generell nedgang. 

– Vi er tilfreds med at vi klarer å opprettholde søkningen til utdanningen for skoletrinn 5-10. Samtidig er det en utfordring for oss at søkningen til trinn 1-7 faller, sier Blom.

Annonse