Annonse
TAKKNEMLIG: Hilde (53) er en av mottakerne av vinterklærne som Fredrikstad-folk donerer bort til Varmestua og prosjektet Vinterjakke.

Hilde (53) rørt: – Man skal ikke fryse i denne varme byen

Folk som hentet varme vinterklær hos Varmestua i Fredrikstad er rørt over omsorgen fra giverne. – Dette er ingen selvfølge, påpeker Hilde (53).

Annonse
Fredrikstad24

Over 1.100 jakker, lass på lass med varme gensere, sko, støvletter og mange andre klesplagg som vil gjøre vinteren mer utholdelig for mange. Det var hva som møtte vanskeligstilte folk på Varmestua i Fredrikstad mandag. Prosjekt Vinterjakke ble en suksess på sjette året.

– Hjelper godt

– Jeg har benyttet meg av tilbudet om å hente innleverte klær flere ganger før – et par år var dette tilbudet veldig viktig for meg. Nå er jeg ikke lenger helt avhengig av det, men jeg er jo arbeidsufør, så det hjelper godt på, forteller Hilde, en av de mange som tok turen innom, til Dagsavisen Østfold.

Takknemlig

På Varmestua, som hun besøker fra tid til annen, har hun også fått en pølse å varme seg på. Hun er full av lovord om og takknemlighet til de mange som har donert klær til folk som trenger dem mer.

– Mange donerer, og det er ingen selvfølge. Med så mange giverglade innbyggere, har jeg forstått for lenge siden at man i alle fall ikke skal fryse i denne byen om man ikke velger det selv. Det er gode plagg også! Vi er veldig takknemlige for det. Folk strikker jo til og med ullsokker og -gensere bare for å gi det bort til Varmestua. Jeg blir rørt av omsorgen folk viser, sier Hilde.

Folk vil hjelpe lokalt

180 par med vintersko var også blant sortimentet de besøkende kunne velge fra. Noen spaserte lykkelige ut med bæreposene fulle av forskjellige, varme klesplagg til flere familiemedlemmer, mens enslige som dukket opp gikk fra Varmestua med brede glis over å ha skaffet seg et helt vinterhyre fra topp til tå. Nå kan kulda stenges ute.

– Vi har opplevd et stort engasjement også i år, og synes dette er veldig givende å være med på. Det er moro å lese kommentarene til arrangementet vårt på Facebook, hvor tilbakemeldingene fra giverne er at de synes det er fint å ha et sted å levere bidrag til. De synes det er godt å vite at det er folk i nærmiljøet som får konkret hjelp på kort tid. Prosjekt Vinterjakke har generert stor giverglede og mye omsorg, forteller initiativtakerne Marita Granholt og Cecilie Eriksen.

I tillegg til klærne som henger framme på Varmestua i Farmanns gate 20, er mengder med klær også blitt levert videre til eksempelvis Barnas stasjon og Åpent hus. I sistnevnte lokale blir det utdeling av klær onsdag.

Annonse