Mads Pedersen.

- Hadde store sko å fylle

Kjøpesenteret i Norges sjette største by gikk så det suste og la bak seg et rekordår. Da takket Mads Pedersen ja til å ta over ledelsen.

Hvem: Mads Pedersen (38).

Hva: Bedriftsleder fra Sarpsborg.

Aktuell: Senterleder for Torvbyen kjøpesenter i Fredrikstad siden februar i år.

Hvordan har julehandelen vært så langt?

– Jeg er fornøyd med økning på to prosent de siste ukene. Julehandelen er ikke over og romjula pleier også å være stor. Vi får se hvordan det går de siste dagene før jul. Volumet på julehandel er vanskelig å forutsi.

Er det forskjell på hva slags varer folk handler i jula og ellers?

– Så langt i desember er det ganske likt som i resten av året. Hus, hjem, klær og sko er store i omsetning. Hus og hjem har størst økning, og klær og sko ser ut til å tape mest i løpet av 2017. Men det har vært noen lyspunkter med økt omsetning de siste fire ukene. Alle bransjer, bortsett fra servering, har hatt økning de siste ukene. Det er litt skummelt å være bombastisk på trender og konklusjoner ut fra de foreløpige tallene.

Hvordan har året vært?

– Det har gått veldig fort og det har vært veldig lærerikt. Jeg kommer fra butikkbransjen, og har jobbet ti år i Warner-gruppen og Cubus. Jeg var både butikksjef og regionsjef i Cubus. Så jeg kjenner denne bransjen fra både et butikk- og et leietakerperspektiv. Det er interessant å sitte på den andre siden av bordet, men samtidig være innenfor trygge omgivelser.

Har du gjort noen endringer?

– Da jeg overtok hadde de lagt bak seg et rekordår, og jeg overtok etter en senterleder som har jobbet her i nesten ti år. Så det var store sko å fylle. Min fordel var at jeg rett og slett tenker mer fra butikkperspektivet. Min bakgrunn har nok vært en styrke for meg. Jeg tenker kommersielt. Vi har laget ekstra trøkk på de store kampanjene. Vi gjorde noe annerledes under Black Friday med nattåpent.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det er vanskelig å si en konkret bok, men jeg er veldig glad i Jeffrey Archer, og Ken Follett. Liker romaner med litt historisk tema.

Hva gjør deg lykkelig?

– Jeg er lykkelig når jeg er sammen med familien min. Det å bruke tid på barna gjør meg lykkelig.

Hvem var din barndomshelt?

– Den tyske fotballspilleren Jürgen Klinsmann.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Det er ikke lenge siden jeg var i et jobbintervju, og måtte tenke gjennom alle disse positive og negative sidene. Jeg er kanskje litt rastløs og utålmodig. Det er nok litt masete for dem rundt meg.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Det synes jeg er vanskelig å svare på.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– Jeg vurderte å demonstrere da nazistgrupperingen skulle demonstrere her i Fredrikstad. Men jeg er egentlig ikke noe demonstrasjonsmenneske.

Er det noe du angrer på?

– Det jeg sier til barna mine er at jeg angrer på at jeg ikke la inn en enda større innsats på skolen. Det gikk jo bra likevel, men jeg burde kanskje lagt meg mer i selen, spesielt på videregående.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– En veldig morsom person.