Annonse
POPULÆRT: Nesten 2.000 reisende benyttet seg av tilbudet om ferje mellom Fredrikstad og Sarpsborg i fjor.

Fulle ferjer i fjor gir grunn til optimisme

Fulle ferjer i fjor gir grunn til optimisme for årets tilbud om sommerferje mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Men nå vil trolig flest reise den andre veien.

Annonse
Fredrikstad24

Av Sofie A. Lysø

Sommerferja mellom Gamlebyen i Fredrikstad og Byens brygge (Pæddekummen) i Sarpsborg var i fjor en suksess. Tallene fra skipperen om bord viser at nøyaktig 1.919 passasjerer benyttet seg av tilbudet.

Samferdselsrådgiver i Østfold fylkeskommune, Hans-Arne Bjerkemyr er storfornøyd med tallene, og satser på nye, gode tall denne sommeren. Lørdag starter sommerferja å gå hver lørdag til og med 22 juli, og Bjerkemyr har et håp om like gode tall i år.

– Ser vi på tallene fra skipperen i fjor, ser vi at det var veldig gode tall. Vi ser at ferja var full nesten hver tur, forteller Bjerkemyr.

– Artig

I fjor gikk ferja seks dager, med to turer fram og tilbake hver av dagene. Slik skal det også være i år. Forskjellen er at den i år skal gå fire dager. Ferja startet i fjor 9 juli, med et passasjerantall på 82 mennesker om bord fra Gamlebyen i Fredrikstad til Byens brygge i Sarpsborg. 97 mennesker tok båten tilbake til Gamlebyen. Den siste turen samme dag var det 76 passasjerer som reiste med ferja fra Gamlebyen til Sarpsborg, og 52 passasjerer som tok båten tilbake til Gamlebyen.

– Tallene holdt seg omtrent på samme nivå gjennom hele sommeren, forteller Bjerkemyr videre.

– Det er artig at ferja som regel var full både fra Gamlebyen til Byens brygge, og omvendt. Det er et tegn på at det er populært å reise begge veier, legger han til.

Tror på flere til Fredrikstad

Men – mens mange Fredrikstad-folk nok tok turen til Sarpsborg i forbindelse med feiringen av byens 1.000-årsjubileum i fjor, regner Bjerkemyr med at minst like mange sarpinger vil ta turen motsatt vei i forbindelse med Fredrikstads 450-årsjubileum, som markeres ved en rekke anledninger gjennom året og spesielt i sommer. Bjerkemyr tror det blir flest reisende til Fredrikstad i sommer.

– I fjor var det mye som skjedde i Sarpsborg i sammenheng med 1.000-årsjubileet. I år er det jubileum i Fredrikstad, og det tror jeg kan ha en påvirkningskraft på passasjerantallet som reiser denne strekningen, forklarer han.

Liten dupp

I slutten av juli måned i fjor opplevde sommerferja et lavere passasjerantall enn tidligere i sesongen.

– Vi hadde på det minste ingen passasjerer, men dette var som regel på den siste avgangen tilbake til Byens brygge fra Gamlebyen. Ellers hadde vi rundt 90 passasjerer som reiste på de fleste av avgangene, men det kunne variere. Ofte hadde vi også rundt 20 passasjerer. Årsaken til dette er nok at folk fant andre alternativer å komme seg hjem på, slutter han.

Annonse