Fikk 20.000 i bot for konsert-bommert

Åge Sten Nilsen havnet i trøbbel da han drakk vodka og tente seg en røyk på en offentlig scene i Russland.

Det er VG som melder at artisten gjorde tabben under en konsert i Moskva med tidligere Rainbow-vokalist Tony Carey.

– Russere og vodka er flott tenkte jeg, det er jo vodkaens hjemland. På et tidspunkt tok jeg en sigarett også. Det skulle jeg ikke gjort, sier Sten Nilsen til avisa.

Han forklarer videre at grunnen til at han tok seg en støyt var en forkjølelse han hadde pådratt seg i forkant av konserten, og at han ba om symptomlindrende medisiner, men ikke rakk å få det i tide på grunn av språkutfrodringer.

Les også: – Et motangrep på perfeksjonismen
Les også: – Er kvitt Wig Wam-stempelet

La seg flat

I Russland er det strengt forbudt å både røyke og drikke på statlige scener, og da den tidligere Wig Wam-vokalisten kom hjem igjen til Norge ventet en e-post om at det hemmelige politiet hadde tatt bilder av ham på scenen. Det hele endte med en bot på om lag 20.000 norske kroner.

– Jeg tar det på min kappe og la meg flat. Jeg skal selvfølgelig føye meg etter lover og regler i Russland. Jeg visste bare ikke at det var så ulovlig, sier Sten Nilsen til VG.

Opptrinnet skal ikke få noen konsekvenser for eventuelle framtidige spillejobber i landet.

Hyperaktiv

Åge Sten Nilsen er kjent for å ha mange baller i lufta, og er for tida aktuell med nytt album med gruppa Ammunition. Han nar nylig også avsluttet en ti år lang rundreise med Queen-forestillingen «The show must go on», og i høst ga han ut soloplata «Smooth seas (don’t make good sailors)».

– Nå har jeg gjort alle de store tingene og fått et så stort behov for å gjøre min egen greie, at jeg heller spiller egen musikk for 30 personer enn å synge andres låter på større scener.

– Livet er ikke så ensarta, og hvis man som artist på død og liv bare skal være den ene figuren som spiller den samme typen musikken, så kan jeg like gjerne begynne med noe annet. Jeg trenger den motvekten, og det gjorde jeg også under Wig Wam-tida, har Sten Nilsen tildigere uttalt til Dagsavisen.