Annonse
KLAR FOR NYE OPPGAVER: Per-Mathias Høgmos siste jobb var hovedtrener for det norske herrelandslaget. Nå skal han trene Fredrikstad i 2. divisjon. Til venstre, styreleder Jostein Lunde.

Feirer bursdag som nybakt FFK-trener

Da er det bekreftet: Tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo (58) har signert en 2-årskontrakt som hovedtrener for Fredrikstad Fotballklubb.

Annonse
Fredrikstad24

For en dag å lansere sin nye jobb på i en fotballelskende by som Fredrikstad!

På sin egen 58-årsdag fredag stilte den mossebosatte, meritterte klubbtreneren og tidligere norske landslagstreneren på Fredrikstad Stadion - for å bli presentert som mannen som skal ta aristokratene opp igjen fra 2. divisjon.

– Jeg har stort sett fulgt hjertet og intuisjonen min når jeg har valgt jobber, og det gjelder også da tilbudet kom fra FFK, sier Høgmo på spørsmål om overgangen fra landslaget til 2. divisjon.

Høili på plass

Rødbuksenes nye trener tok runden og håndhilste på samtlige frammøtte til dagens pressekonferanse, som naturlig nok var av stor interesse for flere enn pressefolk. Blant andre Østfolds rikeste mann og FFKs viktigste økonomiske bidragsyter i mange år, Terje Høili var på plass, som sammen med klubbnavn som Åge Johansen og Henning Forsberg virket storfornøyd med resultatet av FFKs trenerjakt.

- Et kupp, mente Høili, der han smilte og lo i prat med bekjentskapene.

I godt humør var også Høgmo, som mener lite kan slå å feire bursdag på Fredrikstad Stadion i solskinnet. Om hvorfor han takket ja til jobben, sier nordlendingen følgende:

– Jeg brenner for å bygge fotballag, og dette er en fascinerende by og klubben likedan. Enhver by med respekt for seg selv har et godt fotballag og et rikt kulturliv, og dette limet i Fredrikstad-samfunnet er det på mange måter FFK som står for.

Roser supporterne

58-åringen mislyktes med landslaget, men er ikke svekket i troen på at han kan skape gode fotballag. Møtet med FFKs daglige leder Joachim Heier og styreleder Jostein Lunde hjemme på Jeløy i Moss, hvor han har bodd siden 1994, ble avgjørende.

– Jeg har truffet mange fotballedere. Joachim og Jostein ga meg en voldsom energi, respekt og et troverdig inntrykk av prosjektet jeg ønsker å være en del av. Jeg ser også fram til å kunne bidra lokalt etter 23 år i Østfold, sa Høgmo.

Han roser FFK-fansen, som han mener har den samme ekte, lidenskapen som tilhengerne av Djurgården, Stockholm-klubben han forlot med heltestatus i 2013.

Som klubbtrener er Høgmo merittert. Det akter han også å bli i FFK. Slik tenker han å oppnå suksess i en nåværende bakgårdsklubb som i dag kommuniserer tydelig at visjonen alltid vil være toppfotball:

– Vi skal sammen skape en treningskultur for å ville bli litt bedre hver dag og pushe hverandre mot utvikling. Vi skal skape en kultur å være stolte av.

– Bygge klubbkultur

Og Høgmo og hans nye klubb er samstemte.

– Spørsmålet er ikke hvor fort suksessen skal komme, men hvordan vi skal være som klubb. Vi skal bygge en grunnmur av treningskultur og en sterk klubbkultur, sa FFKs styreleder Jostein Lunde under pressekonferansen på Fredrikstad stadion.

Dette sier han om valget av Høgmo:

– Vi hadde godt over 30 navn på blokka, og har gjennom nettverket vårt fått grundige referanser. Nå sitter vi her med han vi mener er aller best skikket til å føre FFK tilbake til norsk toppfotball. Viktigst: Han er erfaren, kompetent og merittert, og har en fin balanse mellom det menneskelige og det fotballfaglige. Dessuten er Høgmo en klubb- og kulturutvikler.

Annonse