Annonse
Leif Strömberg.

– En ære å jobbe her

NAVN I NYHETENE: Leif Strömberg (55), Stjernen Hockeys nye svenske trener er tent før seriestarten og åpningskampen mot Sparta førstkommende søndag.

Annonse
Fredrikstad24

Er dere klare for seriestart?

– Ja. Vi trener hardt, og spillerne konkurrerer med seg selv om å bli litt bedre for hver dag, men det er jo kampene vi trener mot. Det kjennes bra nå, og vi har et opplegg vi følger helt fram til pucken droppes søndag.

Du er ny trener, hvordan har det vært så langt?

– Jeg er beæret for å ha den jobben. Det er klart at det er mye å sette seg inn i, og man må følge en plan og et mål hele tiden. Det ligger mange krav på meg, og mange krav på spillerne. Som sagt, det er mye å sette seg inn i, og det finnes gode kulturer i Stjernen som man skal beholde. Så gjør jeg det, og så er det noe jeg vil gjøre annerledes.

Hva er målet for sesongen?

– Du får ingen sifre av meg, men vi har noen kriterier som lag og hva vi som lag må gjøre gjennom trening. Og med de kriteriene har vi en sjanse til å vinne. Det er viktig at vi følger og gjør det vi er enige om hele veien, det er da man kan vinne.

Trives du i Stjernen så langt?

– Ja, det gjør jeg. Fredrikstad er en vakker by, men jeg har ikke sett mye mer enn ishallen så langt. Folk spør meg hva jeg synes om brygga, men det er ingen brygge ved Stjernehallen ennå, så det vet jeg jo ikke. Det er viktig at man blir en del av kulturen der hvor man kommer, og det er utrolig mange trivelige mennesker jeg har truffet her i Fredrikstad, enten jeg handler frukt eller hva enn jeg gjør. Det er en fin stemning og mentalitet her.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg leser ganske mye, så det var et vanskelig spørsmål. Nå leser jeg «VIP-rummet», som handler om stockholmsmafiaen. Jeg liker veldig godt å lese.

Hva gjør deg lykkelig?

– Neimen altså, det er når folk har det bra og ikke lider. Urettferdighet, åpenbar urettferdighet med maktmisbruk – det er det verste jeg vet.

Hvem er din barndomshelt?

– Jeg hadde ingen favorittlag, men jeg likte mennesker som var dyktige i idretten, de som hadde en personlighet og som kunne stå for det man sa og selvfølgelig gjorde utrolige ting på isen. Det finnes også mange bra kvinnelige ledere som er veldig gode forbilder.

Hva liker du minst ved deg selv?

– Jeg vet ikke, kanskje det at jeg egentlig er utrolig tålmodig, jeg er ingen diktator på noe vis, men når folk tøyser og tuller til ting, da blir jeg forbannet, rett og slett. Men selvfølgelig skal folk få leke, man skal le og ha det gøy, og en god latter forlenger livet.

Er det noe du angrer på?

– Iblant har jeg stolt på folk jeg ikke burde stolt på, og som jeg vet at jeg ikke burde stolt på. Det har gjort at jeg har endt opp skuffet mange ganger.

Vinner dere til søndag?

– Ja, ellers bør vi ikke komme. Selvfølgelig vinner vi!

Annonse