Annonse
Hvaler ungdomsskole.

Elev truet med å sprenge Hvaler ungdomsskole

En gutt under den kriminelle lavalder la onsdag kveld ut en trusselmelding mot Hvaler ungdomsskole på nettstedet Jodel, opplyser politiet.

Annonse
Fredrikstad24

Av NTB og Martin Næss Kristiansen

«Sprenger HVU 12.30 i morgen. #AllahuAkbar #Islamist #Boom», skrev gutten, som er elev på skolen, i meldingen. Trusselen er ifølge politiet ikke reell.

– Det er helt trygt å møte på Hvaler ungdomsskole i morgen, skrev politiet i Østfold på Twitter natt til torsdag.

Politiet har vært hjemme hos gutten og hans verge for en bekymringssamtale.

– Han kunne nok vært litt mer lei seg for det han har gjort, sier operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt til NTB.

Gutten vil bli fulgt opp av forebyggende seksjon ved Fredrikstad politistasjon, PPT og barnevernstjenesten.

– Han er under den kriminelle lavalder og vil ikke bli straffet. Det er en forhistorie her som jeg ikke ønsker å gå inn på, sier Marstad.

Les også: Trussel mot Sarpsborg-skole
Les også:
- Frykt og ubehag

Trusselen ble framsatt bare en drøy uke etter at det ble slått full alarm om en mulig skoleskyting i Sarpsborg. En gutt som selv er elev ved Kruseløkka ungdomsskole la ut en Snapchat-melding med bilde av et skytevåpen og med antydning om at han ville gå til angrep mot skolen. Han advarte sågar sine medelever mot å komme på skolen dagen etter. Også i den saken ble barnevernet koblet inn. Trusselen viste seg ikke å være reell.

Overfor Dagsavisen Østfold slo den erfarne voldsforskeren Ragnhild Bjørnebekk fast at det er lite sannsynlig at slike trusler vil bli gjennomført i Norge.

– Det er viktig at trusselen tas alvorlig, men i de fleste tilfeller er det ikke mer enn trusler eller dårlige spøker, uttalte Bjørnebekk.

Det har blitt framsatt flere trusler mot skoler via mobilappen Jodel de siste årene. Appen gjør det mulig å sende anonyme meldinger til en stor gruppe i et bestemt geografisk område.

(©NTB)

Annonse