PRESENTERT: Bengt-Åke Gustafsson (nr to fra venstre) er Stjernens nye trener.

Bengt-Åke Gustafsson er ny Stjernen-trener

Stjernen Hockey har vært på fisketur - og fått storfangst! Den meritterte topptreneren og tidligere NHL-center Bengt-Åke Gustafsson (60) skal styre skuta neste sesong.

Av Martin Næss Kristiansen og Hermund L. Kjernli

Svensken ble presentert som ny Stjernen-trener i ishallen i Fredrikstad torsdag klokka 12. Han har signert en toårskontrakt.

– Det er en interessant utfordring, jeg fikk et godt inntrykk da jeg møtte klubbledelsen og etter det har det gått fort. Dette er en klubb som vil ta neste steg, og jeg ser fram til å bygge et nytt lag og bidra til det, sier Gustafsson.

Les også: – Hadde ikke vært feil å legge til et norsk mesterskap på CVen

Legende

Det er ingen hvilken som helst trener Stjernen har fått tak i, noe klubben også gjorde et poeng av da den kalte inn til pressekonferanse dagen før og løftet forventningene i taket hos presse og tilhengere. «Tidenes signering», lokket Stjernen med.

Og det med rette. Bengt-Åke Gustafsson holdt karrieren gående i 26 år, og spilte en rekke NHL-sesonger i Edmonton og først og fremst Washington, hvor han fikk over 600 kamper. Med landslaget ble han verdensmester to ganger og deltok i ett OL.

Men Gustafsson er merittert og respektert også som trener. «Tre Kronor» vant både OL og VM med den nye Stjernen-treneren ved roret i 2006. Gustafsson er den eneste treneren i historien som har gjort akkurat det.

Med erfaring fra Färjestad samt russisk og tysk liga, forlater han nå trenerjobben i sveitsiske Olten.

«Rett og slett uvirkelig»

Nå jakter mannen fra Karlskoga nye CV-poeng fire og en halv times kjøretur fra hjembyen, som ligger mellom Karlstad og Örebro.

Stjernen er strålende fornøyd med sin nyeste signering.

– Vi har hatt flere turbulente trenersigneringer, og satser på et trygt kort i lederen Bengt-Åke. Vi trengte ikke mange referanser, poengterer klubbleder Bjørn Viggo Nilsen.

Mange er nok overrasket over hvilken kapasitet Stjernen har slått kloa i. Bypatriot og fotball- og hockey-ildsjel Dag Solheim må i alle fall klype seg selv i armen, og skriver på Facebook:

«Rett og slett uvirkelig - en av mine største hockeyhelter!!! Nå i Stjernen».