DRAPSFORSØK: En Buskerud-mann er dømt for drapsforsøk mot en politimann på en balkong i sjette etasje på hotellet i Fredrikstad.

Dømt for drapsforsøk mot politimann på hotellbalkong

Bare tilfeldigheter skal ha reddet politimannen i Fredrikstad fra å bli dyttet over hotellrekkverket i sjette etasje - 14 meter over bakkeplan - da han ville redde gjerningsmannen fra å begå selvmord.

En Buskerud-mann i 40-årene på Fredrikstad-reise sommeren 2015, er nå dømt for drapsforsøk mot politimannen som ville redde livet hans. Fredrikstad24 har tidligere omtalt tiltalen mot mannen. I slutten av oktober gikk saken for Fredrikstad tingrett.

Ville ikke ha hjelp likevel

Dramaet utspant seg på balkongen i sjette etasje på Scandic Hotel i Fredrikstad sentrum denne juninatten. Politimannen måtte kjempe for livet etter først å ha avverget hotellgjestens selvmordsforsøk. Den nå domfelte mannen var sterkt beruset og svært oppbrakt etter en privat krangel, og gikk ut på hotellbalkongen i bare undertøyet med ønske om å ta sitt eget liv.

I siste liten skal han ha trukket seg fra å hoppe, ifølge dommen, og selv tilkalt politiet for hjelp.

Men da politimannen ute på nattpatrulje ankom balkongen, motsatte mannen seg å prate med og motta hjelp fra politimannen.

Kjempet for livet

Den frustrerte mannen tok tak rundt politimannens lår og midje, løftet ham opp og skjøv ham mot rekkverket, slik at politimannen ble veivende med armene for ikke å miste balansen helt. Da var han i ferd med å bli vipppet over kanten på rekkverket - med 14 meter ned til bakken og åtte meter ned til et underliggende tak. De to var alene da dramaet utspant seg, og bataljen kunne fort fått et tragisk utfall. Like før han tok løftegrep, skal mannen ha sagt: "Jeg skal ta med meg deg over kanten".

Drapsforsøket lyktes ikke, da politimannen var sterk nok til å feste grepet om tiltaltes hode og fikk brukt sin egen kroppsvekt til å presse ham ned i gulvet på balkongen. Da kom en kvinnelig politikollega stormende til unnsetning, slik at de sammen fikk kontroll på mannen.

Deretter serverte han dem en rekke skjellsord og nektet fortsatt å samarbeide da han skulle fraktes ut av hotellet. Oppførselen var så utagerende at ambulansen på stedet nektet å ta ham med. I stedet ble det politieskorte til legevakten for en sjekk.

Tre år og åtte måneder må mannen sone bak lås og slå for drapsforsøk og for å ha hindret en offentlig tjenesteperson i å utføre jobben sin.