Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 16. juni.

Siktet for å ha satt i gang redningsaksjon

En båtfører som opplyste at to personer var i båten som sank etter kollisjon i Brevik natt til søndag, siktes for å ha iverksatt en stor leteaksjon med flere dykkere, redningsskøyte, en Røde Kors-båt og et SeaKing redningshelikopter.

Da han ble mer edru og kom til seg selv igjen, innrømmet båtfører at han løy for å slippe unna straff for promillekjøring. Han er også siktet for å ha ført båt i alkoholpåvirket tilstand.

Illustrasjonsfoto
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB Scanpix

15-åring omkom etter badeulykke i Oslo

En 15 år gammel gutt omkom etter en badeulykke, der politiet fikk melding rundt klokken 19.45 lørdag kveld.

Gutten badet i innsjøen Nord-Elvåga i Oslo med flere venner da han gikk under vann uten å komme opp igjen. En politipatrulje hentet gutten opp, men livet sto ikke til å redde.

Fly skled av rullebanen da dekkene eksploderte

Ingen av de 166 passasjerene ble fysisk skadd da United Airlines-fly skled av rullebanen etter landing med punkterte hjul i New Jersey lørdag ettermiddag lokal tid. Flere av dekkene på flyet eksploderte under landing.

Ifølge Reuters var hele 400 flyavganger og -ankomster inn og ut av flyplassen i Newark enten kansellert eller forsinket i de neste fem timene.

 

Saudi-Arabias kronprins anklager Iran

I likhet med USA mener den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman at Iran sto bak eksplosjonene som rammet tankskipene Front Altair og Kokuka Courageous.

– Vi vil ikke ha en krig i regionen. Men vi vil ikke nøle med å håndtere enhver trussel mot vårt folk, vår suverenitet, vår territoriale integritet og våre viktigste interesser, sier kronprinsen.

 

Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Viktor Hovland under US Open fredag. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix

Hovland fremdeles likt med Tiger Woods

Viktor Hovland leverte bra i tredje runde i US Open lørdag. Tre bogeyer ble hentet inn med tre birdier, den siste på 18. hull, og han endte på par.

21-åringen ligger på delt 27. plass etter tredje runde av US Open , likt med blant andre golflegenden Tiger Woods fra USA. De har totalt levert på par i turneringen. Det gjør Hovland til den nest best plasserte av amatørene som er igjen i turneringen, bare amerikanske Brandon Wu på 17. plass så langt ligger bedre an av amatørene nå, med to under par totalt.

Amerikanske Gary Woodland leder turneringen før siste runde søndag. Han har 11 slag under par, foran britiske Justin Rose, som har brukt ett slag mer enn Woodland på de tre første rundene.

Sørafrikanske Louis Oosthuizen og amerikanerne Brooks Koepka og Chez Reavie deler tredjeplassen foreløpig, sju slag under par.

Hovland åpnet veldig lovende lørdag, med par på de to første rundene og en birdie på den tredje, ifølge VG. Så fikk han imidlertid tre bogeyer på hull fem, sju og ni. På hull 14 og 18 klarte Hovland å hente seg opp til par igjen med to birdier.

US Open er Hovlands siste turnering som amatør. Mandag blir han profesjonell golfspiller. (NTB)