Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 17. oktober

Dette skjedde i natt.

Fire anholdt etter lærerdrapet i Paris

Fire personer, blant dem en mindreårig, er anholdt etter angrepet i Paris fredag, der en lærer ble halshogget. Det opplyser kilder til AFP.

De fire er alle i slekt med den mistenkte gjerningsmannen, ifølge kildene.

Franske politimyndigheter etterforsker hendelsen som et terrorangrep. En mistenkt gjerningsperson ble skutt og drept av politiet.

Læreren hadde ifølge politikilder vist fram Muhammed-karikaturer i forbindelse med undervisning for en tid tilbake siden.

 

Mann fløyet til sykehus etter gasseksplosjon i garasje på Vestlandet

En mann i 50-årene er fløyet til Haukeland Universitetssykehus i Bergen etter en eksplosjon i en garasje. Skadeomfanget er ukjent.

Eksplosjonen kan være forårsaket av propangasslekkasje, melder Vest politidistrikt på Twitter klokken 04.40.

 

Flere døde etter rakettangrep i Aserbajdsjan

Et rakettangrep har jevnet flere boliger med jorden i storbyen Ganja i Aserbajdsjan. Landets myndigheter skylder på Armenia og sier at minst ti sivile er døde.

Angrepet fant sted noen timer etter et angrep mot Stepanakert, hovedsetet i den armensk-kontrollerte utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh.

 

Hovland med knallrunde i Las Vegas

Viktor Hovland slo seg opp til en delt 20. plass i PGA-turneringen i Las Vegas natt til fredag norsk tid.

Med fem birdier og én eagle presterte nordmannen atskillig bedre enn den noe trøblete starten på turneringen og gjennomførte med 66 slag, tre under par.

 

Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm kallestad / NTB

 

43 nye personer ble registrert smittet av koronaviruset i Oslo fredag. Det er 25 færre enn på torsdag.

I Oslo er det registrert 681 smittetilfeller de siste to ukene.

Flest tilfeller per 100.000 innbyggere er det i bydel Nordstrand med 129,6, men totalt har åtte av femten bydeler over 100 smittetilfeller per 100.000.

Færrest smittede er det fortsatt i bydel Vestre Aker med 27,9 smittetilfeller per 100.000. Ingen bydeler ligger dermed under den «røde grensa».

(©NTB)

 

135 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til lørdag registrert 16.271 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 135 meldte tilfeller siste døgn.

Dagen før ble det registrert 184 nye tilfeller, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). (NTB)