Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 10. april

Dette skjedde i natt.

Foto: NTB scanpix Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Skudd mot biler etterforskes

Politiet ble først varslet om skuddene av en som meldte ifra om fem smell i området ved Mortensrud klokka 1.55, skriver VG. Politiet rykket ut til området og fant bilen og ved Lofsrud skole en tomhylse.

– En halv times tid senere melder en mann seg for politiet og forteller at han var blitt skutt mot ved skolen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Det var svært mørkt da skytingen fant sted, men mannen som ble skutt mot har forklart at han så seks-sju mørkkledde personer da skuddene ble avfyrt.

Klokka 3.10 ringer det en ny person til Oslo-politiet, denne gang fra Bjørndal, som også forteller at han var blitt skutt på av en person.

– Han ble forsøkt stanset, og da han ikke stanset, ble han skutt mot, sier Pedersen videre.

Det er ikke meldt om personskade i forbindelse med skytingen, men begge bilene har skader fra skuddene. Operasjonslederen forklarer at politiet har opprettet full etterforskning av hendelsene og de settes i sammenheng. Natt til langfredag arbeidet politiet på begge steder med åstedsundersøkelser, og begge mennene som var blitt skutt mot, var hos politiet for å avgi forklaring.

– Vi går bredt ut i etterforskningen, sier Pedersen.

Oslo-politiet sier til NTB fredag ettermiddag at ingen er pågrepet i saken, og at de ser svært alvorlig på hendelsen.

Store ressurser er satt inn i søket etter gjerningsmennene.

 

Foto: Mauro Scrobogna / LaPresse via AP / NTB scanpix Foto: Mauro Scrobogna / LaPresse via AP / NTB scanpix

EU-landene enige om enorm krisepakke

Finansministrene i EU-landene er enige om en krisepakke til en verdi av 500 milliarder euro som skal hjelpe land som er hardt rammet av koronakrisen.

– Europa har fattet en avgjørelse og er klar til å møte alvoret i krisen, skriver Frankrikes finansminister Bruno Le Maire på Twitter.

 

Oljeprisen faller

 

Prisen på olje falt natt til fredag mens verdens ledende oljeprodusenter forsøker å enes om produksjonskutt for å forhindre en priskollaps på grunn av koronapandemien.

Et fat nordsjøolje falt med 4,1 prosent til 31,48 dollar.

Mann til sykehus etter alvorlig voldshendelse

En mann i 70-årene er kjørt til sykehus og en annen er pågrepet etter en alvorlig voldshendelse på Åssiden i Drammen.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 0.37 natt til fredag. Voldshendelsen skal ha skjedd på en privat adresse i Åssiden og politiet omtaler den som alvorlig.

Les også: Hvem skal ta regningen for koronakrisen?: Økonomer foreslår ny koronaskatt (+) 

 

84 flere koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 6.244 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på 84 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 234 tilfeller, viser den foreløpige oversikten fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

 

Foto: Arkivfoto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix Arkivfoto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix

Weinstein frisk fra korona

Filmprodusenten Harvey Weinstein, som er dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelt overgrep, er fri for symptomer etter å ha vært koronasmittet.

Weinsteins talsperson Juda Engelmayer fortalte torsdag lokal tid at han ikke har noen symptomer eller problemer, skriver Reuters. (NTB)

Samleside: Alt du trenger å vite om korona