Vil samle hele Fredrikstad til giverfest

Terje Bratland oppfordrer deg og meg til å finne fram støvler, jakker og annet vintertøy vi ikke lenger bruker, for det er mange som trenger det i disse hustrige vinterdager.

– La oss kline til skikkelig nå, oppfordrer Terje Bratland som driver organisasjonen Det Hjelpende Hjertet. 

I disse dager kjører han inn til Oslo en gang i uka med vintertøy og -sko til Gateteam Oslo, som deler ut alt av nørvendigheter til byens rusmisbrukere. 

– Vi kjenner godt folka i Gateteamet, og de kjenner oss. Selv om vi hører til i to ulike byer, hjelper vi hverandre mer enn gjerne. Den gjengen der er bare helt fantastiske, og jobben de gjør er enormt verdifull.
 

Behovet er akutt

Bratland forteller at selv om vinteren har vært mild, er behovet for varmt tøy og varme klær skrikende akkurat nå. Han håper Fredrikstad-folk vil ta seg en tur i boden og hente fram det vi ikke lenger har bruk for selv. 

– Det er kaldt på natta nå, og en varm jakke kan faktisk redde liv, sier han.

 

Skal være enkelt å bidra

Bratland ønsker å gjøre det så enkelt som mulig å bidra. Derfor har han fått hjelp fra Spenst Brygga, som stiller opp som mottak for donasjonene. Med en beliggenhet midt i sentrum, mener Bratland at hvem som helst skal kunne levere fra seg det de har å by på.

– Da jeg spurte Morgan Andersen om Spenst ville hjelpe oss, sa han ja med det samme. Nå håper jeg at også folk i byen følger opp og viser solidaritet. Rusmisbrukere er like verdifulle som alle oss andre, og de fortjener at vi hjelper dem med å komme seg gjennom en tøff vinter. 

Les også: «Et utall av ildsjeler gjør en innsats «i det stille». Vi må heie på hverdagsheltene!»