– Viken-resultatet er mest spennende

Mathias Lind Høyning (17) er nyvalgt leder i Fredrikstad AUF og håper Østfold kan hevde seg med rødt flertall i Viken.

AUF-leder Mathias Lind Høyning (17) håper på rødt flertall når resultatene fra fylkestingsvalget kommer inn. Hvis ikke, taper Østfold-elevene stort.

– Vi har gratis skole-PC-er og skolemat i Østfold. Det har ikke de andre Viken-fylkene. Blir det Høyre-flertall, mister vi både skole-PC-ordningen og maten. Østfold var dessuten det fylket som beholdt skolefrukten da alle andre ga den opp, sier Høyning.

– Kan miste sosiale fordeler

Den unge politikeren har en klar målsetting med sitt politiske engasjement.

– I dag nyter vi gått av den sosiale østfoldmodellen som gir oss elever gratis skolefrukt, gratis skolefrokost og viktigst av alt gratis utlån av skole-pc. Slike ordninger blir å se langt og lenge etter dersom fylkesrådslederen ikke heter Tonje Brenna etter valget, skrev han nylig.

Fredrikstad AUF er godt representert på årets valgvake, og okkuperer et av de største bordene på årets valgvake.

– Det er ingen hemmelighet at vi ikke er de mest positive til Viken. Men om vi først må slå sammen kommunene, så må vi ta vare på det beste fra alle fylkene. I Østfold er det helt klart de sosiale fordelene vi har i Østfold-skolen, sier han.

– Hvordan har valgkampen vært?

– Det har vært stressende! Det har vært tidlige morgener og sene kvelder. Og det har ikke blitt så mye tid til skole, sier AUF-lederen, som går på VG3 på Greåker.

– Hva er mest spennende i kveld?

– Helt klart Viken-resultatet. Resultatet i kommunevalget er ganske gitt, så Viken er det som blir mest spennende.

Fredrikstad Arbeiderpartis valgvake holdes på City Scene i Fredrikstad. Arrangementet er i regi av LO Fredrikstad, og huser alle de rødgrønne partiene.