Vibeke Ekroth kommer til Fredrikstad

Enken etter avdøde Sten Ekrot, Vibeke Ekroth, kommer til Litteraturhuset Fredrikstad onsdag for å delta i arrangementet «Hva skjedde på Lille Helvete?».

Vibeke Ekroth, enken etter Sten Ekroth, bekrefter overfor Demokraten at hun kommer til Litteraturhuset i Fredrikstad for å delta i arrangementet «Hva skjedde i Lille Helvete?»

Mordgåten er fortsatt uløst.

LES OGSÅ: Liland-saken: En 50 år gammel drapsgåte (Demokraten+)

Uløst i 50 år

Det er i år 50 år siden det brutale dobbeltdrapet som skjedde julen 1969, og det er i den forbindelse at Litteraturhuset har satt opp arrangementet. Opprinnelig var det kun satt opp ett foredrag, men dette ble så raskt utsolgt at det ble satt opp en ekstraforestilling. Den ble også utsolgt. Da satte arrangørene opp en tredje dato.

På listen over deltakere står Nils E. Øy, som jobbet for Fredriksstads Blad den gangen, Terje Jansson, som jobbet for Demokraten, og advokat Cato Schiøtz, som fikk den mord-dømte Per Liland frifunnet.

– Det er Ekroth som egentlig har den store fortjenesten, for hvis ikke han hadde satt i gang med det han gjorde, så hadde ikke Sandberg kommet inn i bildet, eller i siste omgang Schiøtz, som skrev frifinnelsesbegjæringen, sier Jansson, uttalte Jansson til Demokraten i helgen.

Nå er det klart at også Vibeke Ekroth kommer til Fredrikstad for å delta på arrangementet.