Uvisst om det lar seg gjøre å fastslå en brannårsak

Foreløpige opplysninger tyder på at tirsdagens storbrann startet i en vifte, men lagerbygget på Dammyr er såpass ødelagt at politiet er usikre på om det er noen vits i å foreta tekniske undersøkelser.

– Arnestedet for brannen er veldig ødelagt, blant annet fordi brannvesenet måtte gå drastisk til verks med gravemaskiner under slukkingsarbeidet. Derfor er det usikkert om det er hensiktsmessig eller overhodet mulig å gjennomføre noen tekniske undersøkelser, sier leder for etterforskningsseksjonen ved Fredrikstad politistasjon, Rune Albertsen til Demokraten.

Det var tidlig tirsdag ettermiddag at det brøt ut en voldsom brann i lagerbygget på Dammyr. Brannvesenet brukte flere timer på å få kontroll, og etter hvert slukke brannen, og både Riksvei 110 og Østfoldbanen ble stengt mens det sto på som verst.

– Ikke noe kriminelt

Dagen derpå har politiet fått avhørt flere vitner, i et forsøk på å kartlegge hva som kan ha forårsaket brannen i det nå totalskadde lagerbygget.

– De opplysningene vi har fått så langt tyder på at brannen har startet i en vifte. Men vi har foreløpig ingenting som understøtter den teorien, utover rene vitneobservasjoner, forteller Albertsen.

Han understreker at det ikke er mistanke om at det ligger noe kriminelt bak.

– Det er overhodet ikke noe som tilsier at brannen er påtent, fastslår seksjonslederen.

Vurderer flere vitner

Politiets etterforskning av saken fortsetter utover uka.

– Nå må vi først få avklart om det likevel kan være en mulighet for å gjøre tekniske undersøkelser på branntomta, og deretter eventuelt gjennomføre flere vitneavhør, sier Albertsen.