Undergrunnsrapens bestegutt til Idyllfestivalen 2020

Kamelen er en viktig musikalsk stemme for en ofte stille og underrepresentert gruppe i det norske samfunnet.

En av Norges største undergrunnsfavoritt-rapper, Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent som Kamelen aka Slim Kamel, ble kjent over natten da han i 2015 rømte fra polities varetekt samtidig som han slapp singelen «Si Ingenting».

Den norske rapperen fra Laksevåg i Bergen er signert med rapkollektivet og plateselskapet NMG/G-Huset. Kamelens debutalbum «Ambivalent» kom ut 27. november 2017 med 11 låter om et liv i kaos, preget av store kriminelle ambisjoner og sosiale avvik, og 2018 slapp han EP’en «Lyca» med fire låter.


Rapper for de stille

Kamelen har for lengst etablert seg som en undergrunnsfavoritt og har blitt en viktig musikalsk stemme for en ofte stille og underrepresentert gruppe i det norske samfunnet. Den voksende diskografien hans er blant de største i landet innen hiphop som soloartist.

Da han slapp låta Ba Spis som en del av hans kommende album ble den allerede streamet 27 tusen ganger før klokken tre samme dag .

– Jeg måtte vente 
måtte vente til etter ramadan med å slippe denne. Den tiden av måneden der mine muslimske venner skal unngå fristelser som sex og mat, nå som ramadan er over Ba Spis, sier Kamelen om låta.

Femårsfest på Isegran

Ba Spis er den fjerde singelen ( 1. Fuck m meg 2. Kingpin 3. Vil ba vekk) fra det kommende albumet med tittelen Kingpin Slim som etter planen slippes høsten 2019, etterfulgt av med turne og spillejobber landet rundt. Låten er også blitt b-listet på radio NRK P3.

Han var nominert til Spellemannsprisen 2018 i klassen Årets gjennombrudd & Gramostipend.

Fra før er CC Cowboys og Klovner i Kamp booket til Idyll 2020, som forøvrig er festivalens femårsjubileum. 80% av bilettene med VIP-bord er allerede solgt, skriver festivalsjef Terje Olsen i en pressemelding.