Turboneger kommer til Idyllfestivalen 2020

Norges udiskutabelt mest legendariske rockeband kommer til Fredrikstad.

Turboneger er velkjent for rockefolket. I Norge under navnet Turboneger, og i utlandet kjent som Turbonegro – uansett -er eller o-ending har de vært beryktet siden oppstarten i 1989.

Idyllfestivalen offentliggjorde i forrige uke at de har klart å sikre seg KYGO som eneste festival i Norge til neste år. Fra før står Isah & Dutty Dior, Zara Larsson, CC Cowboys, Klovner i Kamp og Kamelen.

Nå gjør de også en eminent rockebooking.

Kjent fra Jackass på MTV

Turboneger ble startet opp i 1989 og har siden blitt et velkjent band verden over. De har kun hatt få hvileår, mellom turneer verden rundt. Fullstappede konserter er ikke sjeldent for gruppen.

– Med stor glede ønsker vi å vise vårt fantastiske festivalpublikum, hvor syke disse gutta presterer på scenen, sier ledelsen i Idyllfestivalen i en pressemelding.

Turboneger spiller en blanding av hardrock, punk rock og deathpunk. De har etter en lang karriere opparbeidet seg en stor fanskare i inn- og utland, kalt «Turbojugend», som bidrar til at en live konsert med Turboneger er en fantastisk opplevelse.

LES OGSÅ: CC Cowboys spiller på Idyll 2020

I februar 2019 var det 30 år siden Turboneger holdt sin første offisielle konsert. I dag står de fjellstøtt som et av de virkelig store norske rockebandene gjennom tidene (Dagsavisen+) og et av veldig få av virkelig internasjonalt format. Høstens jubileumsturné har da også vært smekk utsolgt over hele fjøla.

Det var med The Black Trilogy, de tre albumene som kom i perioden 1998–2005, at bandet virkelig definerte seg selv i det formatet vi kjenner i dag, og bandets posisjon som live-favoritter og internasjonalt rockefenomen har bare blitt styrket det siste tiåret.

Her hjemme har de blitt introdusert for stadig nye generasjoner både gjennom den legendariske MTV-serien Jackass (som fremdeles herjer på YouTube), og ikke minst hver helg på NRK TV der Turbo-klassikeren «Get it On» har vært vignettlåt på Mesternes Mester i en årrekke.

LES OGSÅ: Undergrunnsrapens bestegutt til Idyll 2020