LANDETS BESTE: Trondalen barnehage på Gressvik i Fredrikstad stakk av med gjev pris.

Trondalen er årets barnehage

Nå er det klart - Trondalen barnehage på Gressvik i Fredrikstad er kåret til den beste av alle landets barnehager.

Åtte barnehager kjempet om tittelen «Årets barnehage 2017». Blant dem var Trondalen barnehage på Gressvik i Fredrikstad, kunne Dagsavisen Østfold fortelle i sommer. Nå har Trondalen stukket av seieren i kåringen, melder Fredriksstad Blad.

– Jeg føler glede, stolthet og takknemlighet. Det er rett og slett overveldende, sier virksomhetsleder Kristin Epland til samme kilde.

Lavt sykefravær

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) står bak kåringen, som ble gjort for første gang i fjor. Med 1.940 medlemsbarnehager, som alle kunne bli nominert, skilte Trondalen seg ut. Nesten en tredel av alle barnehager i Norge, offentlige som private, er medlemmer i PBL.

Blant det som imponerte juryen er Trondalens lave sykefravær og stabile bemanning over mange år.

– Trondalen har et ekstremt lavt sykefravær, som var på 1,25 prosent i 2016, noe som er vanvittig lavt, påpekte Iris Lyngmo, koordinator for «Årets barnehage 2017», overfor Dagsavisen i juli.

I barnehagen er det også lite gjennomtrekk av ansatte. 40 prosent av dem har jobbet i barnehagen siden oppstarten for 20 år siden. Blant 16 ansatte, er alle formelt utdannet. Noen er barnehagelærere og noen er fagarbeidere.

- Det største jeg har opplevd

En grundig vurdering, basert på blant annet «Foreldreundersøkelsen», sykefravær, arbeidsmiljø og omdømme, ligger til grunn for kåringen.

Premien er 25.000 kroner.

– Vi har ikke diskutert hva vi skal bruke pengene på, men det fordeles vel på kurs til de ansatte og direkte til barna. Kanskje lekestativ, fortalte Epland til Dagsavisen etter at finaleplassen var klar.

I det samme intervjuet la hun ikke skjul på hva anerkjennelsen betyr:

- Dette er det største jeg har opplevd i den 40 år lange karrieren min. Jeg blir rørt.