Tre sentrumsgater stenges for trafikk

Anleggsarbeid medfører at Borggata, Bryggeriveien og Bydalsveien er helt eller periodevis stengt for gjennomkjøring fra mandag.

Fra og med mandag 24. februar skal det gjennomføres anleggsarbeid i tre sentrale gater i Fredrikstad sentrum, noe som fører til stengte veier i noen uker fremover.

De tre veiene det gjelder er Borggata, Bryggeriveien og Bydalsveien, opplyer Fredrikstad kommune i en pressemelding.

Borggata

Nattestenges mellom Holmegata og Evjekaia i om lag fem uker, fra kl. 22.00 – 06.00 mandag – torsdag. Fra fredag morgen til mandag morgen er det åpent for trafikk.

– Årsaken er bytte av flere sluk, masseutskifting for nytt bærelag og asfaltering. Arbeidene må utføres om natten på grunn av stor trafikk på dagtid. Det må påregnes støy fra anleggsarbeidene. Vi beklager ulempene dette medfører for berørte, skriver kommunen.

Bussholdeplassene Farmanns gate og Stene R blir ikke betjent for busser som kjører etter kl. 22.00 og før kl. 06.00 i perioden anleggsarbeidene pågår. Dette berører bussrute 115 og Vy express linje 6 mellom Oslo og Hvaler.

– Bussene vil i stedet kjøre fra Torvbyen via Glemmengata og Knipleveien til rundkjøringen på Christianslund, deretter Veumveien og Holmegata til Borggata. Det er samme rute tilbake mot Torvbyen. Holdeplassene er merket, heter det videre i pressemeldingen.

Borggata nattestenges mellom Holmegata og Evjekaia i rundt fem uker fra og med mandag 24. februar.
Foto: Fredrikstad kommune

Borggata nattestenges mellom Holmegata og Evjekaia i rundt fem uker fra og med mandag 24. februar. Foto: Fredrikstad kommune

Bryggeriveien

Stenges i krysset ved Apenes gate. Dette betyr at Bryggeriveien er stengt for gjennomkjøring over Dammyrbrua i rundt tre uker. Årsaken er at Fredrikstad Fjernvarme skal legge nye fjernvarmeledninger. Fra Dammyr/Bydalen er det omkjøring via Hassingen.

Bussholdeplassen i Ryenveien for bussrute 8 blir ikke betjent. Det blir omkjøring via fylkesvei 109/Rolvsøyveien, Hassingveien og Fagerliveien. Holdeplassen er merket, skriver kommunen. 

Bydalsveien

Denne veien er allerede stengt for gjennomkjøring ved undergangen under riksvei 110. Her legges det nye vann- og avløpsledninger frem til Søren Wieses vei, og arbeidene vil pågå i om lag tre uker til.

– Fra Bydalen/Dammyr er det omkjøring via Hassingen. Dette er en del av et større vann- og avløpsprosjekt som pågår i området St.Croix/Gullbergsiden, opplyses det.

Arbeidene med nye vann- og avløpsledninger i Bydalsveien vil fortsette fram til midten av mars.
Foto: Fredrikstad kommune

Arbeidene med nye vann- og avløpsledninger i Bydalsveien vil fortsette fram til midten av mars. Foto: Fredrikstad kommune