Tåregass i lufteanlegg førte til evakuering av ungdomsskole i Østfold

Flere hundre elever og ansatte ble evakuert fra Eidsberg ungdomsskole mandag etter at det som trolig var tåregass, ble spredt via ventilasjonsanlegget.

Flere hundre elever og ansatte ble evakuert fra Eidsberg ungdomsskole mandag etter at det som trolig var tåregass, ble spredt via ventilasjonsanlegget.

Elever og ansatte meldte om pustebesvær og sviende øyne, og alle ble derfor evakuert til Eidsberghallen noen minutters gange unna. Ved 13-tiden ble evakueringen avsluttet, etter at skolen var luftet ut og «friskmeldt», ifølge Øst politidistrikt.

Undersøkt

– Vi legger til grunn at det er en CS-gass som er blitt spredt via ventilasjonsanlegget. Vi gjør videre undersøkelser på stedet, skriver politiet på Twitter.

Mellom 130 og 200 elever ble undersøkt av helsepersonell og lege, ifølge politiet. Til sammen ble 387 elever evakuert, i tillegg til skolens ansatte.

Både politi, ambulanse og brannvesen ble tilkalt.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Drill og øvelser

Ordfører Erik Unaas (H) roser nødetatene, så vel som skolesjefen, rektoren, lærerne og elvene for hvordan de håndterte situasjonen. Også foreldrerepresentantene fra FAU var på plass.

– Alle til stede i Eidsberghallen var naturlig nok alvorstynget, men det var en behersket stemning og samtlige «voksenpersonene» visste godt hva de skulle si og gjøre. Vi ser i slike situasjoner tydelige resultater av tidligere drill og øvelser. Rutinene fungerer, skriver Unaas i en pressemelding.