INVITERER TIL "SYKKELLOPPIS": Bente Moen ved Bylaboratoriet.

Sykkelmarked i gågata

Har du en sykkel du vil bli kvitt? Da bør du dra på "sykkelloppis".

Skulle du endelig begynne å trene og kjøpte deg en dyr sykkel som aldri ble brukt likevel? Eller har du en god, gammel venn på to hjul som har støvet ned de siste årene? Kanskje jentungen har vokst fra sin forrige sykkel, eller guttungen sluttet med BMX?

Det kan være mange grunner til at sykler i god stand ikke lenger blir brukt, men nå har du en gylden anledning til å bli kvitt den. Og på sykkelmarkedet som arrangeres ved den røde sofaen i gågata lørdag, kan du gjøre et kupp, du som trenger en sykkel, men synes gjenbruk er helt ok.

Slipper å ta den med hjem

Alle som har sykler de ikke trenger lenger kan selge dem på det åpne markedet. Prosessleder Bente Moen i byutviklingsprosjektet Case Fredrikstad har til og med en gulrot på lager:

- Hvis du skulle mislykkes i å selge tohjulingen du vil bli kvitt, skal du slippe å måtte reise hjem med den igjen hvis du ikke vil. Da kan vi ta den imot. Frevar er flinke til å sortere, sier hun.

Til sykkelmarkedet kan du også ta med deg gamle, ødelagte sykler du vil bli kvitt. De som ikke kan selges, kan bli brukt i Bypakke-prosjektet 1000 sykler, der gamle sykler strippes for vitale deler, farges og stilles ut. Som syklene som står utstilt utenfor det nyåpnede Bylaboratoriet. Kunst- og miljøprosjektet skal bidra til å bygge sykkelkultur i Sarpsborg og Fredrikstad.

Opp på sykkelsetet

"Sykkelloppis" inngår i kommunens overordnede mål om å få folk til å gå og sykle.

- For å få til det må vi legge til rette for det. Blant annet ved å gjøre sykler mer tilgjengelige for folk, som på dette sykkelmarkedet, sier Moen.