Fredrikstad

Stoppet tapsrekken borte mot Fredrikstad

Vidar fikk en pangstart i den første av tre strake bortekamper torsdag, men Fredrikstad kom tilbake i oppgjøret mellom lagene i plankebyen torsdag.

Etter en god start på sesongen har Vidar igjen ramlet under streken og blitt med i en bunnstrid lik den laget var med på forrige sesong. I helgen ble det 0-1-tap hjemme for Hødd, i en kamp der ulvene fra Lassa igjen slapp inn på overtid.
Derfor var det ingen enkel oppgave Kristian Sørlis menn hadde med å reise kjerringa, da motstander i torsdagens kamp var de gamle aristokratene i Fredrikstad.

Utlignet Vidars pangstart

Selv om den gamle storheten har nesten dobbelt så mye poeng og kjemper i toppen gikk Vidar til oppgaven uten et snev av respekt, og tok ledelsen allerede etter ni minutter gjennom tidligere Sandnes Ulf-spiller Vegard Aasen.
Kvarteret senere doblet Thomas Klemetsen Jakobsen ledelsen, og etter halvtimen spilt så ting lovende ut for Vidar i sin første av tre vanskelige bortekamper på rad.

Men da Carl Mikael Love Reuterswärd reduserte etter mye klabb og babb i Vidars 16-meter like over halvtimen spilt, tok det bare fem minutter før Fredrikstad var ajour. Martin Antonio Neves utlignet ti minutter før pause, som også var pauseresultatet.

Stoppet tapsrekken

Begge lag jaget seiersmålet i de 45 minuttene etter pause, men flere mål ble det ikke i plankebyen og Vidars pangstart holdt dermed ikke til mer enn ett poeng. Det stoppet likevel Vidars tapsrekke med tre strake tap.

Poenget gjør at Vidar tar steget over nedrykkstreken, på samme poengsum som Byåsen men med bedre målforskjell. Åtte poeng har det blitt både på Byåsen og Vidar på de første åtte kampene.

Vidars neste kamp er borte mot Kvik-Halden, som ble dyttet ned fra tredje til fjerdeplass på grunn av Fredrikstads ene poeng, lørdag. Deretter venter et lokaloppgjør mot Bryne uken etter.

---

• PostNord-ligaen avd. 1 – runde 10
  • Fredrikstad – Vidar 2-2 (2-2)
  • Fredrikstad stadion, 3069 tilskuere
  • Mål: 0-1 Vegard Aasen (9.), 0-2 Thomas Klemetsen Jakobsen (25.), 1-2 Carl Mikael Love Reuterswärd (31.), 2-2 Martin Antonio Nieves (36.)
  • Vidar (3-5-2): Bjarte Egeland – David Eie, Kristian Høvring, Sigve Kleppa Christensen (Kjetil Log Rogne fra 87.) – Vegard Kvalbein Skjørestad, Herman Johan Haugen, Sjur Lothe, Vetle Hellestø (Christian Jæger Landsnes fra 46.), Vegard Aasen – Jakob Ertzeid Toft (Steffen Klemetsen Jakobsen fra 65.), Thomas Klemetsen Jakobsen.
  • Gule kort: Mads Lennart Nielsen, Fredrikstad. Sigve Kleppa Christensen, Thomas Klemetsen Jakobsen, Vegard Aasen, Vidar.
  • Dommer: Stian Røvig Sletner (Bækkelagets SK)