Stjernen har fått på plass flere aksjonærer

Stjernen Hockeys nye driftsmodell har fått en god start. Det nyopprettede aksjeselskapet Stjernen AS har flere aksjonærer på plass. De to første sesongene i klubbens femårsplan er sikret.

Allerede etter en drøy måneds arbeid med å jakte støttespillere, kan klubben melde at aksjeselskapet har livets rett.

– Dette ser veldig lovende ut. Vi har fått på plass en rekke aksjonærer som har lyst til å være med på en langsiktig satsing. Per i dag er vi over halvveis mot målet. Det betyr at vi har sikret de første to sesongene i vår femårsplan, sier Stjernens styreleder, Truls Navestad i en pressemelding onsdag.

LES OGSÅ: AS på plass – nå skal Stjernen innfri økonomisk krav og jakte spillere

Målet med «redningsaksjonen» er å kunne slette den negative egenkapitalen Stjernen har slitt med i mange år. Det gir klubben mulighet til å starte signering av nye spillere, noe Stjernen er godt i gang med.

I slutten av mai ble også klubblegenden René Hansen presentert som ny hovedtrener, og i løpet av kort tid vil også klubbens nye daglige leder være klar.

LES OGSÅ: – Jeg er ydmyk og stolt over å få trene en toppklubb i hjembyen min (Demokraten+)

– Den nye økonomiske situasjonen betyr at vi nå er i en posisjon hvor vi kan konsentrere oss om å forsterke spillerstallen med importer som skal styrke den sportslige satsingen. Den jobben er allerede godt i gang, og vil fortsette frem mot sommeren. Vi følger nå planen om å forsterke det sportslige produktet både på kort og lang sikt, sier Navestad videre.

BAKGRUNN: Stjernen vil danne aksjeselskap for å redde skakkjørt øknomi (Demokraten+)

Stjernen-lederen forteller at klubben opplever god respons fra potensielle aksjonærer på den nye satsingen.

– Noen har valgt å gå inn med et større beløp med én gang, mens andre har forpliktet seg til å øke sin andel over flere år. Noen går inn som enkeltstående aksjonærer, og noen velger en modell hvor flere går sammen i en gruppering, sier han.

Og ennå er det mange som ikke er kontaktet.

– Av de aksjonærene som har tegnet seg til nå er foreløpig ingen inne i klubben fra før, så dette er friske midler som ikke vil spise av sponsorinntektene. Det har vært viktig for oss, slik at vi unngår at bidragsyterne bare flytter midler fra ett område til et annet, understreker Navestad, og forteller:

– Det er fortsatt mye jobb igjen, og mange vi ennå ikke har fått snakket med eller snakket ferdig med. Men det ser veldig positivt ut med tanke på fremdriften, selv om det er mange andre ting i klubben som har tatt litt fokus i det siste, som for eksempel spillerstall, trenerkabal og daglig leder. Vi jobber nå videre med å få flere aksjonærer på plass, slutter Navestad.