Sprengt kapasitet på utkjøring

Meny Østfoldhallen har satt inn alle tilgjengelige ressurser. – Det ser ut som vi når grensen i løpet av dagen, sier butikksjef Malin Iversen.

– Nå er det alle mann til baugene, sier butikksjef Malin Iversen på Meny Østfoldhallene.

Klokka 11 i dag hadde de 52 bestillinger inne på utkjøring av varer fra nettbutikken. Maks er 70.

– Det er sikkert lave tall sammenlignet med Oslo. Men for oss er dette mye. Det er et eget firma som kjører ut for oss, og for Mosseporten. Så selve kjøringen merker ikke vi. Men det vi sliter mest med, er plukkingen. Nå har vi satt inn alle vi kan, for å møte pågangen, sier hun.

Les også: Domstolene forberedt på at saker avlyses og utsettes 

Tomt for havregryn

Hun sier at de merker at folk har begynt å hamstre. Blant annet er det enkelte varer er det tomt for i butikken, som havregryn. Middagshermetikk blir også kjøpt  store kvanta.

– Vi merker også at noen fyller kurvene med vann. De varene vi er tomme for, eller begynner å gå tomme for, prøver vi å få bestilt. Men vi vet ikke sikkert at grossisten har nok, sier butikksjefen.

Fem dagers leveringstid

Både Kolonial.no og Meny er nå fullbooket for utkjøring frem til 16. mars. Det betyr at hvis du bestiller varer i dag, får du de ikke kjørt hjem før tidligst den 16. mars.

Den siste uken har Kolonial opplevd en stor økning i pågangen fra kunder som vil ha mat levert på døren, skriver NTB.

– Vi ser at vi har tidvis opptil dobbel så høy etterspørsel nå enn på samme tid i fjor. I absolutte tall har vi aldri før hatt så stor omsetning. Vi forbereder oss nå for å kunne ta unna rundt dobbelt så mye som vi omsatte for i fjor, sier Munthe-Kaas.

Hjemmelevering som smittevern

Kolonial.no-sjefen sier til Dagens Næringsliv at hjemlevering av dagligvarer kan være et viktig tiltak i kampen mot viruset.

– Hvis man ser hvordan de arbeidet med dette i Kina, så vet man at hjemmelevering spilte en sentral rolle for å hindre ytterligere spredning. Det er et ansvar vi nå tar alvorlig her i Norge, sier Munthe-Kaas.

Også Foodora, som leverer mat fra restauranter hjem til folk, og matkasseleverandøren Godt Levert, sier til Finansavisen at de har hatt en sterk vekst den siste tiden. Likevel vil ingen av dem si med sikkerhet at veksten har sammenheng med virusutbruddet.

Les også: Adgangskontroll ved Sykehuset Østfold