Sport

Wold og Breigan på rekruttlandslag

Fredrikstad IFs Nora Wold (23) og Ida Breigan (16) er neste år inne i landslagsvarmen. Friidrettsforbundet belønner dem begge for gode resultater i år.

Nora Wold er tatt ut som hekkeløper til rekruttlandslaget for senior, mens sprinteren Ida Breigan er tatt ut til U20-landslaget. De er blant 135 utøvere som til sammen utgjør neste års rekruttlandslag. Totalen er kuttet fra 161 utøvere.

– Det er gjort som følge av tilbakemeldinger vi har fått, for å kunne følge opp dem som er med på en bedre måte, sier talentutviklingsansvarlig Mari Bjone i Norges Friidrettsforbund til Demokraten.

Roses for framgangen

Hun er strålende fornøyd med framgangen Nora Wold har hatt i år.

– Hun har vel klart EM-kravet på 400-meter hekk minst fire ganger og vist en kjempegod framgang både på hekken og på 400 flatt. Nora har levert veldig stabilt i år. Hun er en utøver som ikke nødvendigvis er et naturtalent, men som jobber hardt og trener bra, noe øvelsene hennes også krever. Vi tror at hun kan forbedre seg enda mer og ønsker nå at hun blir sett i form av et slikt uttak, sier Bjone.

Hun poengterer at Norge holder høyt nivå på 400 hekk på kvinnesiden, høyere enn noen gang, og rangerer Wold akkurat nå som den fjerde beste. Begby-jenta har i denne øvelsen en stjerne som Amalie Iuell å strekke seg etter.

- Hun er spennende

Ikke minst har FIF og Norge en potensielt kommende stjerne i den unge FIF-sprinteren Ida Breigan.

- Hun er spennende og har løpt veldig fort på 100- og 200-meter i år, og gjort seg bemerket både innendørs og utendørs. Ida har et stort potensial, i likhet med mange andre. Alle som tas ut blir jo sett på som potensielle topputøvere på sikt. Forbundets hovedmål er å ha seniorutøvere på internasjonalt toppnivå, og derfor står utvikling hele tiden i fokus, sier Bjone.

Hun legger til:

- Jeg er også opptatt av dem som ikke blir tatt ut på lag, og håper at flest mulig fortsetter med friidrett og at klubbene og regionene kan gjennomføre gode utviklingstiltak for utøvere som ikke kommer med.

Demokraten har foreløpig ikke lyktes i å komme i kontakt med Breigan, men Nora Wold reagerer slik på uttaket:

- Det er veldig gøy at forbundet legger merke til resultatene. Jeg var jo noen år på rekruttlandslag som yngre, og dette uttaket gir en ekstra motivasjon.

Les også: Nora (23) kan bli årets gjennombrudd

Mer fra Dagsavisen