– Vi må overprestere

Stjernen-treneren vet at laget står foran sju møter med overmakten, men tillater seg likevel en forsiktig drøm om å kjempe seg til avansement – på bekostning av kompisene fra Hamar.

LES OGSÅ: Stjernen avsluttet med tap

Grunnserien ble ferdigspilt tirsdag, og de røde iskrigerne får ikke mye tid til å dvele ved en dyster sesong i feil ende av tabellen. Til det er oppgaven, som venter i kvartfinaleserien på sju kamper, for stor å gape over. Og det starter i dag.

– Storhamar er selvsagt storfavoritt og byr oss på en gedigen oppgave. De har det beste og det mest rutinerte laget i ligaen, med en fantastisk førsterekke og ytterligere tre rekker som på allerten holder høyt nivå. De er alle jevne og alle rekkene kan avgjøre kamper for dem. Det er bare å innse, men vi skal likevel glede oss, understreker Stjernen-trener Rune Gulliksen overfor Demokraten.

Ble hamarsing

Han er nesten for hamarsing å regne, etter å ha bodd i mjøsbyen siden 1990. Der spilte han seg inn i Storhamar-tilhengernes hjerter etter den tidlige suksessen med Stjernen. Senere har han vært hovedtrener i Storhamar i to perioder.

I Hamar stiftet Gulliksen familie, og siden er han blitt værende på Hedmarken – også i sine tre år som sportssjef for moderklubben Stjernen. Først da han gikk inn i trenervikariatet, flyttet han midlertidig tilbake til hjembyen. Men det er Hamar som er hjemme nå.

LES OGSÅ: - Har aldri før vært så motivert for en trenerjobb (Demokraten+)

– Jeg har ett ben i hver leir, både i byene og klubbene. Det blir litt spesielt å møte Storhamar som Stjernen-trener, jeg innrømmer det. Jeg kjenner godt mange hos motstanderen. Begge klubbene har betydd mye for meg, men Stjernen er klubben min nå. Det hadde selvsagt vært moro å snyte dem for semifinaleplass, sier «Gullik».

– Alltid muligheter

Men er det i det hele tatt mulig for skadeplagede og urutinerte Stjernen å ta en slik skalp?

– Det er alltid muligheter i toppidretten, men vi må overprestere. Forsvarsjobben må sitte ett hundre prosent og keeper må ha dagen. Vi må være effektive når sjansene byr seg. Best av sju mot Storhamar krever heroisk innsats, utholdenhet og flyt. Ja, si gjerne litt flaks. Men måten laget mitt har respondert på, gjennom ærlig, hardt arbeid og ved å følge planen, gjør at jeg tror vi har en teoretisk sjanse, slutter Gulliksen, som håper på ekstra god støtte fra publikum i de tre hjemmekampene i Stjernehallen.