- Vi hadde lyst på begge poengene

En sterk 1. omgang la grunnlaget for en etterlengtet seier i seriespillet for FBK-jentene. Da hadde hjemmelaget skapt en luke på fire mål og den skulle bli god å ha utover kampen (FBK-Fana 29-28)

Før kveldens oppgjør lå hjemmelaget nest sist i kvinnenes eliteserie, og fasit etter fem kamper var fire tap og en seier.

- Vi var ganske revansjelystne etter tapet mot Rælingen forrige helg, Selv om det nok var forventet at vi skulle vinne må vi ikke glemme at Fana er et godt lag, sier Andrea Rønning, som sammen med Jenny Sandgren i FBK-var toneangivende i kveldens oppgjør

Stengte buret

Sandgren var sterkt delaktig i hjemmelagets 15-11 ledelse ved pause. FBK’s sisteskanse reddet 15 av Fanas 26 skudd, noe som ga en redningsprosent på hele 58 prosent.

Gjestenes keeper på sin side, måtte nøye seg med 40 prosent, og i håndball er et så stort sprik utslagsgivende.

Noe å tære på

- Etter en god første omgang bestemmer vi oss i pausen for å sette opp tempoet ytterligere. Selv om vi blir litt hete på grøten de siste 15 minuttene og slipper de inn i kampen, følte vi oss aldri virkelig truet av Fana, sier Rønning.

Du gjør en sterk kamp med åtte scoringer på ti forsøk, hva gjør at du lykkes så godt i kveld?

- Vi spiller hverandre gode og det er flere enn bare meg på scoringslista. Fana gir mye rom til linja og det er en forsvarsstruktur som passer meg godt, forklarer kveldens mestscorende FBK spiller.

Tvilte ikke

Gjorde tapet mot Rælingen og plasseringen nest sist på tabellen at dere begynte å tvile på dere selv?

- Nei. Tapet mot Rælingen tror jeg kom som en følge av det tette kampprogrammet vi har lagt bak oss med cupspill både i Europa og her hjemme. Etter fler gode kamper er det nesten litt typisk at det kommer en liten nedtur.

- I kveld bestemte vi oss for at vi skulle ha begge poengene, noe vi fulgte opp ute på banen, og det er vi fornøyd med, avslutter Rønning.