Treningskampstansen i toppfotballen utvides i ni dager – to FFK-kamper avlyst

Norges Fotballforbund ber toppklubbene om ikke å spille treningskamper før 17. februar. Dermed må en rekke kamper, deriblant FFKs møter med Mjøndalen og KFUM, flyttes eller avlyses.

Flere av toppklubbene opplyser selv om dette i nyhetssaker på egne nettsider, så også Fredrikstad Fotballklubb.

NFF hadde et møte med klubbene fredag, og der kom det fram at anmodningen om ikke å spille treningskamper forlenges til og med 16. februar.

– Datoen er ikke tilfeldig valgt, men tilsvarende dato som seriespillet i andre nasjonale lagidretter er stoppet, skriver FFK.

Les også: Dette er kriteriene i FBKs jakt på ny trener (+)

– Trener på med full styrke

For deres del betyr dette at kampene mot Mjøndalen mandag 8. februar og KFUM fredag 12. februar ikke blir noe av. Tidligere i år har også den planlagte treningskampen mot Grorud måttet avlyses.

Dermed ser det per nå ut til at hjemmemøtet med Sandefjord i Østfoldhallen fredag 19. februar blir rødbuksenes første test mot ekstern motstand i årets sesongoppkjøring.

– Selv om det er usikre tider akkurat nå, så er det endelig lys å skimte i enden av tunnellen. Vaksinen er sakte, men sikkert, på vei ut til folket og de lærde har forhåpninger om mer normale tilstander når vi nærmer oss sommeren. Vi trener på med full styrke i hverdagen og gleder oss til seriestart, skriver klubben videre.

Les også: FFK til Bergen i første serierunde

Tre lag unntatt

I utgangspunktet gjaldt treningskampstansen til 7. februar.

– Vi har bedt klubbene om å avstå fra treningskamper. Vi gjør dette fordi vi vil bidra til minst mulig mobilitet rundt forbi. Og så følger vi utviklingen og rådene fra myndighetene, sa konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NTB tidligere i uken.

Tre lag har unntak som gjør at de kan spille treningskamper: Moldes herrelag og kvinnelagene til LSK og Vålerenga skal spille europacupfotball.

Les også: Solberg med ny FFK-kontrakt

(NTB/Demokraten)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.