Tredjeplass til Bullen i Sibir

Grace Bullen tapte så vidt semifinalen i Sibirske Krasnojarsk fredag kveld. Etter to fenomenale innledende matcher - begge gav 10-0. 3.plassen i turneringen tok hun på walk over, da motstanderen trakk seg pga. skade.

Grace Bullen gjorde få om noen store feil under årets første internasjonale Grand Prix-stevne. Det gikk på Sibirsk jord i millionbyen Krasnojarsk - omtrent halvveis mellom Moskva og Alaska. Sett på bakgrunn av den enormt lange og slitsomme reisen og nesten null tid til aklimatisering, seks tidssoner øst for Norge - var 3.plassen i 57 kilo's klassen godt over en realistisk forventning. I årets aller første tevling på fremmed jord.

Dessverre tok Grace bronseplassen og viktige poeng på verdens-rankingen, kun på walk over - mot en amerikanerinnen som ble skadet og trakk seg fra kampen om 3.plassen. Dermed stoppet turneringen på tre matcher for 21-åringen fra Lisleby. Men sett under ett var det tross alt positivt - med to brakseire begge 10-0. Mot en russer i 2.runde vant Grace også på fall 15 sekunder før slutt. 

Noe som beviser at høstens og vinterens trening har gitt resultater. Siden hun nå også er blitt en bedre 'stayer' som holder full speed, kraft og topp konentrasjon i alle 2 x 3 minutter. Den første matchen ble stoppet allerede halvveis, fordi Grace var totalt overlegen mot Kelsey Campbell, USA - og oppnådde resultatet 10-0 på under tre minutter. Tre tøffe internasjonale matcher, nye poeng på v-rankingen - og hjem helt skadefri, er en topp facit etter Sibir-eventyret.

Vel hjemme på Lisleby mandag er det bare få dager til det hjemlige NM. Noe som normalt ikke blir så mye mer enn litt oppvarming og paradering for Grace Bullen. Fra før vet vi at de norske bryter-jentene gjør det de kan for ikke å havne i Grace sin 57-kilos klasse.

Enten piner de seg ned i en klasse under - eller om mulig legger de på seg et par kg muskler i løpet av høsten og vinteren. Å møte Grace i NM er ikke noe drømmesenario for en ung norsk bryter.