Tre supersvensker forlater FBK samtidig

Tre av FBK-jentenes aller fremste så langt i sesongen - alle svenske - alle fra Göteborg - reiser hjem til våren. Coach Christer, toppkeeper Jenny og søndagens beste Louise Karlsson er nå dessverre tapt for Plankebyens beste elitelag.

"Ingen er uerstattelige" - er et gammelt slitt fyndord. Men de tre populære super-svenskene i FBK blir det ikke lett - og fremfor alt ikke helt gratis - å erstatte.

Fredrikstad BK har tre svenske stjerner på laget, en entusiastisk hojende på sidelinjen, to på banen. Alle tre vaskekte "göteborgare". Men etter årets jubel-sesong er det etter alle solemerker slutt på Göteborgs-eventyret i FBK; iallfall for denne gang. Om ikke FBK-ledelsen har et ekstra ess i ermet - og starter "operasjon overtalelse" i 12. time...?

Lagets lengste 'Långa Louise

Alle tre - dvs. trener-legenden Christer Karlsson, keeperhelten Jenny Sandgren og lagets lengste Louise Karlsson på 185 cm reiser hjem til "Götet". Søndag fikk 'Långa Louise' også bestekvinnes-premien i utklassnings-seieren over Skrim fra Kongsberg, med syv fulltreffere. 

- Jeg tror det var for tredje gang i år, sa en fornøyd Louise til Demokraten.

- Selv om jeg reiser hjem og spiller for Göteborgslaget Önnared i svensk eliteserie neste sesong, så må dere for all del skrive at jeg har likt meg veldig godt i Fredrikstad. Jeg har virkelig trivdes her i byen i alle tre seongene, fortsetter 24-åringen.
Göteborg har forøvrig hele tre klubber i damehåndballens øverste divisjon. 

Enveiskjøring før pause

Søndagskampen FBK-Skrim ble - iallfall i første omgang - ren overkjøring. Fredrikskad-jentene ledet med en 12 måls-margin - og 19-7 til pause over bunnlaget fra Kongsberg. Men de første 20 minuttene av 2.omgang gikk det mye tregere. "De røde" slurvet for mye og bråtavis med gode målsjanser ble til en del fomling og tullball.

Etter overkjøringen til pause sviktet åpenbart noe av konsentrasjonen. "Alle" de 201 på tribunen - og samtlige ute på banen visste at FBK ville vinne kampen. Spørsmålet var bare med hvor mye...
 

- Ni måste fortsätta att spela! gaulet trener-Christer på sidelinjen. Og ti minutter før slutt virket endelig hans enkle respekt. Jentene skjerpet seg synlig. 12-måls-ledelsen ved pause øket til pluss 16 ved kampslutt. Kampen endte med 34-18 til FBK.