Nyheter

Sykkeltalenter fikk drømmedag med forbildet Hushovd

– De ble nok litt "starstruck", ja. Hushovd er naturligvis et forbilde for dem alle, sier leder Even Klund i Fredrikstad Sykkelklubb.

Fredrikstad-rytterne Noah Larsen Linden (16), Storm Ingebrigtsen (14) og Christian Klund (14) var tre av de over 30 sykkeltalentene som i helgen var på regionsamling med Norges aller største sykkelstjerne gjennom tidene, Thor Hushovd. Også Ola Daniel Johannessen fra Fredrikstad Sykkelklubb deltok.

Drømmer om toppen

Ingebrigtsen og Klund satser stort som landeveisryttere og er i toppsjiktet i sin aldersgruppe nasjonalt.

– Alle våre som var med her er på veldig høyt nivå i nasjonal sammenheng. Storm og Christian er "helt der oppe" i landeveissykling og de har både drømmer og ambisjoner om å bli proffsyklister, forteller klubbleder, og far til Christian, Even Klund til Demokraten.

Norges Cykleforbund arrangerte samlingen sammen med Equinor Morgendagens Helter, og hadde hentet inn Thor Hushovd som inspirator. Hushovd lot seg imponere – blant andre av de tre Fredrikstad-rytterne han er avbildet sammen med.

– Det er en fryd å se så mange dyktige ryttere samlet på ett sted. Jeg er svært imponert over ambisjonsnivået blant Noah, Storm og Christian og de andre syklistene, og jeg er sikker på at vi vil se mer av disse sykkeltalentene fremover, sier Morgendagens Helter-ambassadør Hushovd i en pressemelding.

Målet med slike samlinger er å inspirere og hjelpe de unge, ambisiøse rytterne helt til topps, opplyser sponsorsjef Cathrine Instebø i Equinor Morgendagens Helter.

– Et forbilde for dem alle

Even Klund ser fordelen med å involvere navn som Hushovd i så måte.

– De ble nok litt "starstruck", ja. Hushovd er naturligvis et forbilde for dem alle. Og så fikk de nok med seg noen gode tips, etter at han både holdt foredrag og var med på trening, forteller Klund.

Sondre Kristiansen i Cykleforbund understreker også viktigheten av tett oppfølging av de unge sykkeltalentene.

– Sykkel er en sport i rask vekst blant den yngre målgruppe, både i Norge og internasjonalt. Dette er en positiv utvikling som vi håper og tror vil fortsette, og det er derfor viktig med tett oppfølging av sykkeltalentene, sier Kristiansen i pressemeldingen.

Mer fra Dagsavisen