Sport

Sykdom i FFK-troppen før møtet med Kvik

FFK-troppen er rammet av feber og forkjølelse etter treningsleiren. Flere er usikre til kampen mot Kvik Halden.

– Det er ikke så uvanlig at vi får litt sykdom etter treningsleir, konstaterer Jørn Pedersen i FFKs medisinske apparat.

Onsdag ettermiddag er tre spillere usikre til fredagens oppgjør mot Kvik Halden på Fredrikstad stadion på grunn av sykdom. De tre er keeper Håvar G. Jenssen, midtstopper Tomas Lopez Borgersen og angriper Maikel Nieves.

– Vi håper at Tomas, som nettopp er blitt feberfri, kanskje kan bli klar til kampen. De to andre er usikre, opplyser Pedersen.

Mæland fortsatt ute

Fra før har FFK både midtbanespiller Eirik Mæland og venstreback Leonard Getz på skadelisten. Mæland har slitt med en vond lyske i om lag tre uker.

– Han spiller garantert ikke mot Kvik, og driver nå med alternativ trening. Han skulle vært tilbake på treningsfeltet nå, men rehabiliteringen har tatt litt lengre tid enn vi hadde trodd. Eirik har en skadehistorikk med lysken som gjør at vi ikke tar noen sjanser på denne tiden av året. Han skal få lov å bli helt frisk før han spiller fotball, sier Pedersen.

Klinte til

Ludvig Begbys utfordrer på venstrebacken kom på sin side hjem fra Tyrkia-oppholdet med smerter i pasningsfoten, etter et noe overivrig møte med en markør på treningsfeltet. Getz er derfor også usikker til fredagens kamp.

– De brukte visst ikke markører i plast på anlegget vi trente, men av betong eller jern. «Leo» var uheldig og klinte til en sånn en med venstrefoten, og har etterpå hatt smerter litt til og fra. Røntgenbilder viser i alle fall ikke noe brudd. Vi har ikke helt gitt opp at han kan være med mot Kvik, men må se an hvordan foten føles på kampdagen, forteller Pedersen.

Spent på Kvik

Han kan for øvrig rapportere om mange stive muskler og slitne bein etter noen dager tilbake på eget gress. Det kommer heller ikke som noen overraskelse.

– Vi er inne i vår tyngste periode belastningsmessig, trente mye i Tyrkia og spilte to kamper. Så kom skiftet av underlag da vi kom hjem, noe som ofte merkes. Men bortsett fra de nevnte fem, er troppen skadefri og kampklar, slutter Pedersen.

FFK-trener Bjørn Johansen er fornøyd med at laget til tross for belastningen har opprettholdt mengdetreningen de siste dagene. Og stiv muskulatur til tross – det synes på spillerne at det vil bli kamp om plassene på banen i år:

– Det ligger latent i dem, men vi har også fordelen i å ha en solid tropp, som gir kvalitet på trening hver eneste dag og gjør at det ikke er rom for å ligge på latsiden i treningsarbeidet, påpeker han.

Kommende motstander vet han lite om, også etter å ha sett kampen der haldenserne knuste Moss 4–1 nylig.

– Den kampen gjorde meg ikke så mye klokere, men jeg vet at Kvik er et spillende lag. Jeg er spent på å se hvor vi står i forhold til dem.

Mer fra Dagsavisen